Un documentar despre alimentație

0

Probabil că ai auzit de felul în care se cataloghează persoanele în medicina Ayurvedică și cum, în funcție de prezența unor anumite energii în sistem, ți se recomandă un anumit tip de dietă. Ori poate ai auzit că sistemul Human Design are un mod propriu, original în care recomanda dieta pentru un anumit individ în funcție de datele aflate în sistemul gazdă, adică în corpul tău, încă de la naștere.

Cunosc printre altele, un sistem de catalogare al alimentelor sănătoase pentru organism în funcție de grupa sangvină. Apoi, există toate teoriile legate de alimentație care sunt promovate de sisteme foarte vechi, cum ar fi medicina tradițională chinezească, Yoga sau dietele ”minune” de tip scandinav ori mediteranean. Am scris aici pe site despre zone diferite de pe glob unde oamenii trăiesc peste 100 de ani, iar alimentația și modul de viață sunt principalele cauze pentru acest fapt.

Documentarul de față prezintă câteva fapte legate de alimentația bazată pe carne procesată și de efectele pe care acestea le au asupra organismului uman. Nu vreau să trag nicio concluzie, dar poți să vezi acest documentar ca pe un mesager, rezultatul este la latitudinea ta. Dacă mai ai vreun dubiu legat de subiect îți recomand să citești Studiul China și ai să înțelegi că totuși lucrurile au o cauzalitate în acest plan și că, în lipsa unei conștiențe vii asupra alimentelor și a energiilor pe care le introducem în corp, acesta face ce poate cu hrana pe care i-o oferim.

Cred că, cel puțin, acest documentar te va pune pe gânduri și te va face să te gândești de trei ori minimum, înainte de a consuma ceva care nu este potrivit pentru tine și care îți poate influența viața într-o asemenea măsură. Desigur că, în paralel, avem nevoie să ne reconectăm la propria noastră esență, să înțelegem că nu suntem protagoniștii unei tragedii și că orice se poate schimba în orice clipă, în mod radical. De tine țin toate acestea, mingea e la tine!

https://youtu.be/PylynyT-IFwAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Citește articolul precedent:
Un sfert de oră de solitudine și meditație reduce anxietatea

Un sfert de oră de solitudine ar putea ajuta la îndepărtarea anxietății și la regăsirea calmului. Acest lucru este susținut...

Închide