Puterea meditatiei !Omul Gheţii – Wim Hof

0

Pentru că este de sezon, și aici nu mă refer doar la anotimpul exterior care și-a anunțat prezența de ieri ceva mai pregnant 🙂 ci și la anotimpul interior. Wim Hof este un pionier occidental care a înțeles ceva esențial pentru ființa umană: respirația.

De altfel, el a creat o întreagă școală unde, mai nou, oameni din întrega lume învață să fie, din ce în ce mai aproape, de ”Omul Gheții”, care printre altele a alergat pe Himalaya doar în pantaloni scurți, sau poate sta scufundat în gheață mai bine de 50 de minute fără nicio degerătură sau tremur.

Călugării buddhiști au și partea lor de ”vină”, în unul dintre articolele anterioare scriind despre meditația focului interior. Probabil că, undeva prin munții Chinei mai există maeșri care știu a se juca cu focul, precum Magul din Java sau mulți alții. Astăzi însă, vă invit să priviți potențialul uman dezlănțuit de o simplă respirație. Sau poate nu ar trebui să mai numim respirația o simplă mișcare?

https://www.youtube.com/watch?v=DjQDedlIW-8&fbclid=IwAR0PKWlHKqjQyUix3yLBcn9gRKA1eHqf3y10ztY6ISHaPo5plJLsES4scygAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Citește articolul precedent:
Motilla del Azuer, o ciudată fortăreață veche de 3.200 de ani

Motilla del Azuer este o fortăreață impresionantă și ciudată din Peninsula Iberică. Localizată în zona centrală a Spaniei, numită La...

Închide