Pedagogia Waldorf – Educatie pentru viitor

2

Azi vreau sa va aduc in atentie un sistem de invatamant ce isi are inceputul la inceputul secolului 20 si a fost „proiectat” si „gandit” de catre Rudolf Steiner. Va invit sa aflati cate ceva din interiorul sistemului, marturii ale unor dascali, inclusiv ce inseamna sa fi dascal Waldorf (detaliu de o insemnatate monumentala in interiorul unui sistem ce ar trebui sa fie viu ca viata pe care incearca sa o indrume), marturii ale parintilor care sunt implicati activ in activitati periodice si multe, multe altele. Veti afla despre ciclurile naturale si despre evolutia naturala a copiilor si detalii care sunt atat de eficiente in a „descoperi” fiecare copil, nu a-l invata. Pentru ca in fiecare sta un nestemat ce trebuie slefuit, iar sistemul actual clasic de invatamant nu face decat sa activeze o parte a creierului care inclina balanta in ziua de azi, catre ego-centrism si individualitate si nu spre natural, comuniune si iubire – atentie.

Asa ca va doresc vizionare placuta, ma bucur ca s-a nascut acest film facut chiar in Romania pentru ca e important ca oamenii sa vada ca se poate face invatamant si altfel. Si daca te gandesti ca sistemul exista de acum un secol… nu am decat sa stiu ca intr-un fel sau altul spre asta va tinde tot sistemul de invatamant si de ce nu, spre mai bine decat atat.

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

2 comentarii

  1. frumos exemplu de urmat si pt restul scolilor! banuiesc ca sistemul pt care platim taxe ca sa putem trai intr-o lume decenta nu are timp sa gandeasca la sanatatea emotionala si mentala a copiilor nostri…ma intreb de ce continuam sa sustinem un sistem perimat, distructiv, ineficient, plin de hibe? de ce? din obisnuinta? de teama?

  2. Draga Mihai
    Intrebarea ta atinge o latura a vietii de azi impotriva careia multi se ridica si lupta… e o realitate a lumii de azi pe care atunci cand ii afli cauzele te revolti. Apoi incet incet iti dai seama ca e o lupta pe care nu trebuie sa o porti. Nicio lupta nu merita… nu asa.
    Trebuie sa ne schimbam perspectiva asupra vietii, nivelul de constiinta si sa creem sisteme in interiorul sistemului actual ca sa il schimbam. Similar cum finutii muguri de iarba razbat prin asfalt, constiinta are puterea de a face aceasta schimbare.

    Sisteme de invatamant precum Waldorf sau Montessori sunt de mai bine de 100 de ani insa daca auzi ce crede lumea despre ele ai sa intelegi ca sistemul actual creaza rotite perfecte pentru a face un sistem nepotrivit sufletului omului sa mearga de la sine, fara interventii. La fel e si sistemul de sanatate, si justitia si politica…

    Promovand si incurajand astfel de initiative „alternative” si cautand sa schimbam tot ceea ce putem in curtea noastra interioara, oriunde am fi, putem sa creem Noul Pamant, la care acum visam. Sa visam constient!

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Noua Biologie – Unde mintea si materia se intalnesc – partea 2

Azi as dori sa va prezint , daca nu ati facut pana acum cunostinta cu Dr. Bruce Lipton, cu aceasta...

Închide