Elementul secret al universului – fractalii

0

„Hunting the hidden dimension”, adică Vânând dimensiunea ascunsă este o scurtă incursiune în elementul arhetipal care se pare că stă la baza universului observaţional cu ajutorul simţurilor şi a raţiunii si este lege constitutivă pentru TOT ceea ce fiinţează, chiar şi în probabil sau posibil: FRACTALII. Pornind de la faimoasele cuvinte ale Kybalionului enunţate de Hermes Trismegistul „precum sus aşa şi jos; precum jos aşa şi sus„, documentarul de faţă nu se vrea a fi un reper exhaustiv sau o privire până în esenţa lucrurilor, fapt imposibil de realizat într-un singur documentar, dar este o lecţie interesantă care se adună, ca toate informaţiile care conţin adevăruri ancestrale ce se vor re-descoperite, o cheie care mai deschide o uşă către conştiinţă.

Şi ca orice lucru fundamental al creaţiei, apareca un fel de accident creat dintr-o necesitate care s-a întâlnit cu persoana potrivită (Loren Carpenter – un tânăr informatician care lucra ca modelator 3d pe computer) şi cu sincronicităţile necesare şi suficiente pentru rezolvarea acestei necesotăţi în persoana lui Benoit Mandelbrot, re-descoperitoul fractalilor şi omul care a format baza teoretică pentru explicarea acestora.

Restul e o călătorie fascinantă în natură, punând mâna pe penelul pe care legea universală îl foloseşte atunci când crează ramuri pentru copaci, vase de sânge sau structuri neuronale în structuri vii, trasee de râuri sau riduri pe frunze, peste tot ascunse la vedere.

Te face să te gândeşti puţin atât la simplitatea debordantă a rezolvării dar şi la magnificul complexităţii rezolvării. Vizionare plăcută!

Vanand dimensiunea ascunsa from Anti Iluzii on Vimeo.

Vizitati blogul AntiiluziiAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Tesla – Maestrul Fulgerelor

Nikola Tesla este fără îndoială părintele societăţii moderne, el pune bazele societăţii electrice, dezvăluind lumii secretele curentului alternativ şi motorul...

Închide