Copiii si televizorul

0

Azi vreau sa facem impreuna un exercitiu de constientizare, mai ales ca saptamana aceasta am avut o intalnire in cadrul careia am vorbit despre copilarie. O constientizare a modului in care mediul ne afecteaza si mai ales cat de puternic ii afecteaza pe cei mai mici din vietile noastre, ce inseamna un stimul „artificial” si construit dupa ideea de a vinde un produs si nu de a oferi publicului o „bucata” de echilibru. Daca studii de genul acesta ar deveni ceva obisnuit cu siguranta parintii s-ar gandi de doua ori inainte de a-si lasa copiii in primii ani de viata in fata televizorului, atentie! oricare ar fi programele.

PS: interesant de notat este faptul ca si eu am privit putin ingust problema nereusind sa fiu 100% constient de ceea ce ii ofer copilului meu si chiar daca nu i-am „oferit” emisiuni tv, l-am lasat sa priveasca la filmulete Baby Einstein nereusind sa inteleg ca viteza si succedaneele prezentate in film au un ne-natural puternic stimulant pentru copil, care va cauta in viitor aceiasi viteza, acelasi ritm ametitor – desigur ca exista si aici nuante si acest desen e cu mult mai benefic decat toate emisiunile de pe Cartoon Network de exemplu, unde desenele au devenit, pe langa o colectie de imagini furibunde si creatoare de soldatei ADHD si o colectie incredibila de imagini scarboase si caricaturi hidoase; ciudat cum mai pot fi catalogate drept desene animante. Desigur ca ideal e sa stai cu copilul in mediul lui NATURAL si sa ii oferi stimuli adecvati si firesti: cuvinte, cantece, atingeri si toata energia iubirii de care esti capabil pentru a ajuta micul sufletel sa se integreze in corpusorul in care incet incet isi face loc constiinta sa. Si ca o ultima parabola pentru cei care isi doresc o constientizare cat mai profunda a „calitatilor” privitului la tv, ganditi-va ce efect are un camp electro-magnetic de 60 Hz asupra corpului copilului (inclusiv asupra corpului nostru) fata de frecventa naturala a Mamei Pamant care vibreaza undeva, se pare ca mai nou, pe la 11 Hz…  Trebuie sa intelegem ce avem de facut aici ca sa ne fie bine si ca sa ne putem mentine echilibrul si sa dam nastere acelor premize ce vor lasa Noul Pamant sa se manifeste!

Sa fiti inspirati in alegerile voastre de zi cu zi!

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Profunzime

Purely Pacific Northwest from John Eklund on Vimeo. Ai stat vreodata sa privesti cu adevarat la profunzimea lumii in care...

Închide