Yang

0

Exista traduceri in multe „limbi” pentru lucrurile carora de obicei nu le putem spune pe nume. Exista simboluri care inmagazineaza in ele puterea ancestrala a intelesului primordial al acestora. Muntii sunt un exemplu perfect pentru energia masculina: Yang. Daca energia feminina am putea-o compara cu campurile manoase, cu gravitatia mai degraba, energia masculina, directionala, este asemanatoare ascutimii si semetiei muntilor, cu curgerea taioasa a electricitatii. Cand poti intelege acest lucru, poti privi impletirea dintre cele doua energii cu alti ochi. Poti vedea ca izvorul apelor ce hranesc campiile este in munti, printre stancile ascutite, iar aerul cald ce se raceste si devine vifor ascutit poarta cu el praful plin de polen si umiditate al campiilor. Totul este intr-o ingemanare perfecta, cele doua nu pot fi despartite decat atunci cand incercam sa le intelegem ca si concepte. Ele sunt pur si simplu porti catre unificare si de aceea relatiile inter-umane joaca un rol atat de important in viata noastra ca fiinte umane. Intelegand inter-relationarea fireasca intre cele doua energii nu numai ca poti vedea altfel schimburile directe dintre barbat si femeie – intelegand prin acestea cuvinte, gesturi, atitudini, sentimente si ganduri – dar poti gasi echilibrul interior mult mai usor, pentru ca si interiorul psihic – emotionalului nostru este compus tot din aceste doua polaritati. Acestea, la esenta sunt acelasi lucru, imaterial, luminos, radiant.

Azi, contempland varfurile semete ale muntilor, alaturandu-le puterii de a misca lumea intreaga, la confluenta cerului cu pamantul, sa incercam sa privim cu intelegere lumea de azi, plina de varfuri ascutite – si cu cat mai inalte cu atat mai reci – si sa intelegem ca acel varf va deveni un fund de mare mai devreme sau mai tarziu… cu atat mai repede cu cat se constientizeaza materia de foc din interior, vitalitatea care a facut ca a cel munte sa creasca si forta gravitatioanala care ii permite procesul de crestere. Peste tot, legaturi invizibile ne leaga pe toti intr-o tabla de sah al carui sahist esti chiar tu.

 

Himalayas | timelapse from Maxim Letovaltsev on Vimeo.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Epoca „Trezirii spirituale” a inceput

Traim in epoca trezirii. Din ce in ce mai multe persoane se intreaba: Cine sau ce sunt eu? Sunt doar...

Închide