Timpul zero

0

Rubrica aceasta devine deja o pasiune pentru mine. Sper că, măcar puțin, este și pentru tine. Pentru măcar 5 minute, sau mai puțin – pentru că atât textul cât și imaginea sunt extrem de concentrate, un fel de bob de muștar de-al lui Osho, păstrând proporțiile desigur – țintesc spre o zonă din conștiință, care este liberă. Către timpul zero.

Ce este timpul? Am mai pus această chestiune, însă răspunsul la această întrebare se ”morfează” în funcție de zona de unde vine răspunsul. Persoana se va regăsi mereu în timpul liniar, în conceptul lui 24 de ore, 60 de minute, 3600 de secunde, ani, eoni șamd. Sufletul va fi mereu mișcarea, dezvăluirea continuă a necunoscutului, simțirea simțirilor din esența a tot ceea ce este, a tot ceea ce ființează. Spiritul se va regăsi mereu în non-timp, sau poate, mai exact, dincolo de timp și non-timp, nici în mișcare nici în nemișcare, totuși mereu atot-prezent și atot-cuprinzător.

Ce este timpul atunci? Conceptual, mintea are nevoie, din cauza faptului că structurează informațiile într-o anumită ordine, folosind logica și comparația, de timp, de reperul transformării și mișcării constante, altfel am fi un soi de copii ciudați, în afara curentului temporal, în afara oricărui reper… nu că ar fi ceva rău pentru noi, dar societatea ar arăta cu totul și cu tolul altfel – este de căutat povestea tribului Amondawa. Dar până la urmă, timpul este un concept, o înțelege în baza căeia funcționăm cu toții, uitând că, de fapt, timpul fizic, personal, este ciclic și este influențat de precesia echinocțiilor, de mișcarea astrelor și constelațiilor pe bolta cerească, de mișcarea sistemului solar în jurul centrului galaxiei… de rotație, de gravitație, de neutrino.

Ce este timpul, dacă el de fapt nu este? Ei bine… te las să duci toate conceptele la zero și apoi să îți răspunzi singur/ă. În liniște.

https://vimeo.com/chrispzero/skylightAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Floarea soarelui – planta perfectă

Floarea soarelui își trage numele din grecescul - Helios, care înseamnă ”Soare” și Anthos care înseamnă ”o floare”. Aceste plante...

Închide