Timpul și Esența

0

Tehnologia ne-a oferit oportunitatea extraordinară de a ne putea schimba percepția fără nicio practică. Pur și simplu, cu ajutorul ei putem vedea dansul naturii, care, altfel, ar fi ascuns ochiului nostru… poate dezvăluit răbdării maxime de a sta observator tăcut, pentru o perioadă lungă de timp.

Aici timpul este exprimarea directă a vieții, la nivel de percepție desigur. Totul este relativ la spațiu-timp în realitatea pe care o percepem, forme, culori, senzații, absolut tot.. sunt un proces continuu, un dans în eternitate. Cu toate acestea, la fel cum ecranul tău nu se mișcă, ci doar imaginile care se derulează – asta dacă nu te superi pe el ca Nelu Mondialu sau te hotărăști să îți schimbi poziția; opoziția este intenționată – la fel și Esența noastră este spațiul infinit, dincolo de timp și non-timp, doar existență pură.

Dansul pe care îl face timpul și Esența este un paradox. Esența, deși este în această lume, nu este din ea. Și aici dansul are rolul lui, pentru că este Esența cea care dansează, pentru ca Esența să recunoască Esența. Iar ceea ce stă în fața acestei recunoașteri este chiar impresia pe care percepția ne-o oferă, arătându-ne dansul ca fiind altceva decât suntem noi, arătându-ne distanța până la ecran ca și cum există două noțiuni diferite, independente și separate… ca și cum timpul care curge exclude existența non-timpului, ca și cum existența materiei și a anti-materiei elimină posibilitatea non-existenței ,așa cum noi o înțelegem rațional.

Cu toate aceste parabole, aceste degete îndreptate către tine, poate amenințător, poate indiferent în același timp, ne hrănim căutarea, unii dintre noi. Încercăm să devenim dansul și cu cât ne străduim mai mul, cu taât pare tot la un pas distanță. Soluția este renunțarea, momentană, completă în favoarea dansului. Nu poți dansa cu adevărat decât dacă ești dansul, în plinătatea și întregimea lui… în toate anotimpurile.

DANCE DANCE from Thomas Blanchard on Vimeo.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Nebuloasa Rosette din constelația Monoceros și centrul ei misterios

De câteva decenii bune, astronomii încearcă să explice discrepanța dintre dimensiunea și vârsta cavității centrale din Nebuloasa Rosetta și a...

Închide