Temporalitate

0

Experiențe. Le observăm, le trăim, le studiem. Suntem prinși de ele sau ne distanțăm de ele. Ele sunt esența și structura superficială a vieții noastre, ițele care leagă ieri-ul de mâine. Ceea ce este subtanțial legat de ele, ceea ce le caracterizează, la fel cum putem spune despre râu că este format din apă, este temporalitatea lor.

Cu alte cuvinte, ceea ce le caracterizează este faptul că sunt mereu temporare. Că vin și pleacă. O învățătură pe care mulți maeștrii din lumea aceasta pun accent, pentru că este foarte importantă pentru înțelegerea inițială și mai apoi pentru relaxarea minții noastre în fața adevărului. Temporalitatea ar putea fi, desigur, o cheie importantă. Esențială. Întreaga învățătură a lui Eckhart Tolle se învârte în jurul acestei realizări.

O realizare pe care o putem avea cu toții, relativ simplu. Dar nu realizarea în sine este obiectul acestui articol ci însăși temporalitatea acestei realizări. Urmele pe care le lasă, la fel ca amprenta pe care următorului film o lasă pe retină, sunt cele care contează. Ce anume din realizare ne transformă psihicul în asemenea măsură încât să nu mai ai nevoie de acea experiență ca să știi fără dubiu că așa stau lucrurile. Doar temporar, o punctare scurtă.

WINTER | DOLOMITES 4K TIMELAPSE from Martin Heck | Timestorm Films on Vimeo.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
O tehnică antică de meditație

Următoarea meditație tantrică se bazează pe o practică deja clasică din Tantra, numită nyasa, în care mantre sau zietăți sunt...

Închide