Tăcere

0

Când rostești cuvântul tăcere, dacă este simțit, are loc un fenomen interesant, aproape supranatural, pentru că experiența directă a cuvântului, sensul lui esențial este vastitatea însăți. Și în ea, este conținut întregul, are nu este altceva decât tăcere. Cu toate că, în sine, cuvântul nu conține vastitatea ci, mai degrabă, pare să fie chiar opusul, deși nici asta nu putem spune cu certitudine, el declanșează ceva în noi… și alte cuvinte la fel, dacă ele nu sunt încărcate de o istorie personală, de o morală socială sau de vreun cod interior cunoscut sau necunoscut – adică de care suntem sau nu conștienți.

Și de aceea mă uit la cerul nopții. Am norocul să am cea mai apropiată casă la aproximativ 600 de metri, așa că am puțină perspectivă. Atmosfera nu este poluată ca în București și atunci pe cer se văd la fel de multe stele ca la munte. Și privesc cerul nopții, ascultând noaptea. Și atunci vastitatea îmi vorbește în tăcere.

Poate încerci și tu, chiar dacă e înnorat, chiar dacă e prea frig, chiar dacă nu crezi în metodă. Nu trebuie să ”iasă” nimic, doar să privești și, eventual, să nu te lași purtat de vreun dialog interior cu vecinul care a parcat pe locul tău și nu vrea să mute mașina – adică asta s-a întâmplat acum trei ore sau două săptămâni – ci doar să îl lași să se stingă, în mod natural în fața vastității. Dacă te cuprinde, gustă din cuvântul tăcere și spune-mi ce culoare are!

GALAXIES VOL. III : Voyage to the core – 4K from Adrien Mauduit Films on Vimeo.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cea mai veche epavă: Odiseu a fost descoperită pe fundul Mării Negre

Arheologii au descoperit ceva ce este bănuit a fi cea mai veche epavă intactă din lume, în Marea Neagră, ce...

Închide