Serenitate

0

Pentru orice imperfecțiune există perfecțiune.

Perfecțiunea înseamnă, a vedea că Realitatea este un proces, care se mișcă cu direcție și scop. În cadrul acestei mișcări fiecare moment este legat de un singur țel, în acest fel fiind perfect.

De aici până la manifestarea perfecțiunii în personalitatea umană pare-se că este un pas uriaș. Asta din cauză că perfecțiunea, în cadrul psihicului uman inconștient, devine un set de reguli de morală care nu au legătură decât cu acel individ specific. Din cauza acestei alăturări, personalitatea care încearcă să mimeze perspectiva de mai sus, dezvoltă atât un judecător interior nemilos dar și o ”pasiune” de a simți Ego-resentiment.

Conform ”lemei” din startul articolului, există ceva ce poate să contracareze această senzație de resentiment este serenitatea, seninătatea. Când cerul este înnorat, albastrul cerului este ascuns de albul/ griul norilor. Nu înseamnă că cerul nu este acolo, că a plecat undeva ci doar că este ascuns vederii. În același fel, folosind ”antidotul” seninătății, în mod automat, cerul se curăță, redevine albastru. Desigur că nu este singurul antidot, sau medicamentul perfect, dar ajută.

În seara aceasta atât, pentru cei care doresc să știe mai multe și s-au ridicat de la masa de Crăciun vă recomand, după clipul de mai jos, să citiți o carte interesantă de Eneagramă. Mai ales dacă te recunoști în postura perfecționistului.

https://vimeo.com/306806627Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Moș Crăciun… șaman

Moș Crăciun a fost șaman înainte de a fi asociat cu Crăciunul. Majoritatea simbolurilor și a iconografiilor pe care le...

Închide