Necunoscutul

0

În general nu prea ne place necunoscutul. Nu ne împăcăm deloc cu ideea de a nu știi, de a nu fi la cârma vieții tale. De a nu putea controla ceea ce se întâmplă… Necunoscutul este, însă, întotdeauna prezent, fiecare clipă este proaspătă, nimic nu este așa cum a mai fost. Dacă suntem obiectivi și ne uităm la experiența noastră umană, nu avem cum să nu recunoaștem că, orice am face, în fața noastră stă necunoscutul, necunoscutul complet.

Ființa noastră, fundamentul a ceea ce suntem, este însetată de necunoscut. Pentru ea, necunoscutul este motivul existenței, singurul care există, o constantă a călătoriei pe care sufletul o face în eternitate. Ființa noastră este practic acest necunoscut care își dezvăluie sie însuși fațete noi și noi prin experiențele pe care le avem. Este practic ecranul virtual pe care își proiectează infinitul potențial al experienței, ființa noastră. Necunoscutul est, în acest context, cel mai bun prieten și începutul oricărei aventuri, oricât de fantastice sau banale ar fi. Este condiția sine-qua-non pentru orice experiență și în același timp una dintre cheile cele mai importante pentru echilibru și fericire. Da… pentru fericire, pentru că în necunoscut ești liber, toate drumurile și ușile sunt deschise pentru explorare și nu există nicio constrângere, nicio predefiniție care să îți limiteze mișcările.

Așa că, dacă vrei, încearcă să privești acest film în acest fel, conștientizând că nu știi care este următoarea imagine percepută, că nu știi ce urmează. Observă cum reacționează corpul, observă cât de mult te lași în acest exercițiu, observă cât de mult rămâi conștient de acest adevăr. Cât de repede mintea ta reacționează la necunoscut și totul zboară în zona de confort pe care cunoscutul pare că o abordează ca drapel principal.

https://vimeo.com/222170535Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
I Ching – Cartea schimbărilor – Cea mai veche carte cu înțelepciuni folosită pentru prezicerea viitorului

Cartea schimbărilor – I Ching în chineză, este una dintre cele mai impotante cărți antice vreodată scrise. Cartea Schimbărilor a...

Închide