Neatins

0

Misterul, la fel ca neatins-ul, este de nepătruns. În același fel, în mod ciudat și inexplicabil minții umane, simțul tactil nu înseamnă contactul dintre două obiecte materiale, deși experiența așa pare să arate. De fapt, ceea ce pare a fi atins, este neatins, pentru că materia este de fapt, privită altfel, doar energie în mișcare, care nu conține limite sau suprafețe care să se atingă.

Mintea noastră este o unealtă extraordinară atunci când vine vorba de analiză sau de comparație, însă la munca de decodificare a realității stă extrem de precar. Asta, desigur, până nu îi reglezi lentilele și arunci setul vechi de ochelari de cal, pe care îi primește toată lumea când devine cetățean al regnului uman. Și atunci când ștergi noile lentile și începi să telescopezi în apropiere și la distanță, peisajul este cel pe care îl vedem aici, mai jos.

O lume neatinsă, nici măcar de privirea nevinovată a unui trecător… la fel ca aceste locuri neatinse de civilizație, ce păstrează în ele o cantitate uriașă de puritate și luminozitate, și mintea noastră are locuri neatinse, nepătrunse încă. Unele dintre ele ies la iveală prin accidente – genii spontane care după ce s-au lovit la cap au început să facă niște calcule imposibile sau să cânte genial la pian dintr-o dată -, alte prin moarte clinică sau printr-o întâmplare mai puțin obișnuită. Oricare ar fi declanșatorul – un autism de la naștere sau pur și simplu o capacitate mai puțin obișnuită de a gusta sunetele (sinestezie) – rezultatul este același: pășim, cu pași rapizi și siguri într-o oglindă nevăzută și neatinsă a potențialului uman.

Și din acel neatins, oameni încep să alerge în pantaloni scurți pe Himalaya, levitează, simt mașinile sau gustă direct din pocalul asemănător Graalului al esenței noastre. Toate și oricare, sunt doar locuri de neatins în mod normal, dar care, odată experimentate, devin obișnuință. Și viața continuă, mereu în zone neatinse.

https://vimeo.com/241369993Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
O grădină de permacultură produce 3 tone de alimente organice în 400 mp.

Familia are o recoltă de 3 tone de produse organice într-un an, oferind 90% din ceea ce ei consumă... Ei...

Închide