Linia orizontului

2

Este fascinant să privești linia orizontului la fel cum este fascinant să stai în momentul prezent. Este ca și cum simți o dorință de nestăvilit să te urci pe cel mai înalt munte, pentru că, de acolo, linia orizontului devine o adevărată simfonie. Similar, momentul prezent devine cel mai bun prieten, un extaz fără margini, fără motiv.

Poate ai simțit vreodată adrenalina cum îți face tâmplele să vibreze și mușchii să devină mai tari decât diamantul, simțind cum vrei să ai aripi și să urci acel perete de stâncă din fața ta. Sau poate, ai simțit ceva similar când ai văzut unduirea până la linia orizontului, plină de valuri, a mării, care te îmbie să te pierzi tot mai departe de țărm, fără urmă, dincolo de linia care nu se mai sfârșește. Sau poate ai simțit vreodată, urmărind un film, cum trăiești acțiunea mai ceva ca într-un vis lucid, cu inima pompând sânge din plin și tot stomacul plin de emoții care mai de care.

A sta gol, în fața momentului prezent, fără să îi opui rezistență, fără să îl judeci, observându-l și chestionându-l, cu curiozitatea unui copil, este similară acelor experiențe, cu mica paranteză că, în acest caz, sunt suprapuse una peste alta toate trăirile din anterior menționatele experiențe. Momentul prezent nu este un punct în spațiu-timp ci este însăși natura noastră fundamentală, care vede mintea, emoțiile, corpul și întreaga țesătură de calități esențiale care susțin existența… chiar dacă ele nu sunt prezente.

Momentul prezent este ca linia orizontului, peste care vrei mereu să treci, dar ea, scapă mereu privirii. Doar când ești prezent, știind că ești dincolo de linia orizontului simțurilor tale la fel de mult ca și aici/acum, totul devine vizibil, ca și cum stai pe cel mai înalt vârf și vezi rotunjimea Pământului, vezi ceea ce înainte îți scăpa, drumul și direcția. Și pacea, iubirea-compasiunea, voința, puterea și bucuria. Cinci degete ale Sufletului, care deși nu sunt parte din acest Univers, sunt în mod misterios îmbibate la linia orizontului, modelând-o și creând-o.

Himalayas India HDR Timelapse from Anurag Jetly on Vimeo.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

2 comentarii

  1. Îmi place textul, foarte liric. Aș corecta totuși cuvintele cu litere +/- dar felul în care empatizezi cu universul e de nota 10. Good job!

  2. mulțumesc, deși nu doream să fie doar liric ci o descriere cât mai apropiată de experiența directă, ca cineva care o citește să recunoască în trăirile proprii o strălucire a propriei măreții. am corectat și textul, a fost scris într-un moment de inspirație și nu am apucat să îl corectez. o zi minunată!

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Un ocean uriaș subteran spre miezul Pământului

Apa este cea care îi dă planetei noastre frumoasa culoare albastră și în același timp este elementul critic pentru viață...

Închide