libertate

0

Știu, mulți vorbesc despre libertate… muntele inspira la libertate, muzica la fel. Maeștri spirituali care mai de care ne învață cum să atingem libertatea interioară… însă deseori în detrimentul trăirii umane, uitând practic de viața ”ordinară” pe care o trăim, sau la polul opus, fanatici ai vieții, poate un 7 Eneagramă sau un 8 cu o aripă pronunțată de 7, declară experiența umană ca raiul libertății.

Ceea ce nici unul, nici celălalt nu pot să vadă, este că libertatea este egală cu integralitatea, cu a fi o ființă umană completă, în această lume dar nu din această lume. O trecere cât un grăunte de nisip în imensitatea eternității. Libertatea începe din interior, nu poate fi supra-impusă, oricât de multe averi ai avea, oricât de frumoasă ar fi relația pe care o ai sau peisajul de la fereastră. Libertatea înseamnă să fii transparent și conștient de natura fundamentală și de tot ceea ce se întâmplă în fiecare clipă, fără să respingi sau să reacționezi la ceva din acestea. O asemenea libertate este uriașă, este infinită în capacitatea de a te menține într-o neutralitate care este sinonimă cu bucuria pură.

Nu există nimic pe lumea aceasta, cunoscut mie, care să fie mai satisfăcător și mai plin, decât propria natură, conștientizată. Este întregul către care mergem cu toții orbi și surzi, este ceea ce ne mână de la spate, chiar și în cele mai înguste manifestări umane. A vedea acest lucru înseamnă să ai acces direct la acest rezervor infinit de potențial uman și supra-uman.

Libertate. Un cuvânt ciudat și prea vulgarizat de revoluții și războaie, îndoit sub povara unei societăți ce, aparent, și-a pierdut Dumnezeul și acum îl caută cu o sete uriașă. O societate ce caută libertatea impunând ceva ce numai libertate nu este. Însă și acest joc, este doar ca panoul verde sau albastru, pe care cineaștii îl așează în spatele personajului filmului pentru a putea digitiza o scenă al cărui fundal și acțiune nu există cu adevărat.

Și te culci în fiecare seară și nu realizezi că ești liber. Și te trezești în fiecare dimineață și nu conștientizezi cât de multă libertate ai. După ce începi să practici pentru aflarea adevărului, din pură curiozitate, doar de dragul adevărului. Prezența își arată zorii înmiresmați și simți gustul proaspăt primăvăratic al libertății ( a se citi al sufletului)… deși afară sunt doar 10 grade Celsius și nici imaginile din film nu ajută prea mult să transformăm toamna de afară în primăvara pe care o visăm mai mereu, chiar și cu ochii deschiși.

SUMMER | DOLOMITES 8K TIMELAPSE from Martin Heck | Timestorm Films on Vimeo.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Patru superalimente suprimate, cu potențial medical uimitor

Informațiile de astăzi legate de alimente sănătoase sunt constant suprimate, iar diferite substanțe sunt chiar interzise, precum canabisul (care rămâne...

Închide