Doisprezece fotografii uimitoare cu grupuri de animale

0

Pisici de mare

Intotdeauna am fost foarte placut impresionati de fotografii care prezinta viata in salbaticie, insa atunci cand in fotografii sunt sute, mii sau chiar milioane de animale in aceiasi fotografie imaginea este uimitoare. Fie ca in aceste fotografii sunt surprinse migratii ale animalelor, atunci cand grupuri masive calatoresc pe distante mari pentru a gasi hrana, fie ca sunt animale care se strang pentru a forma colonii pentru a se inmulti, nu poti sa stai decat total uimit in fata magiei pe care Mama Natura ne-o dezvaluie.

In extraordinara fotografie de mai sus, fotograful german  a surprins pe pelicula mii de pisici de mare inotand prin ocea in Baja California Sur, Mexico. Iata ce a declarat: „In timpul unei expeditii aeriene am intalnit ceva ce nu am mai vazut niciodata. Nici macar pilotul, care a zburat constant in zona in ultimii 20 de ani, nu a mai intalnit asa ceva. Pe masura ce ne-am apropiat am descoperit despre ce este vorba: o nemaintalnita adunare de pisici de mare. Grupul era pe cat de lung pe atat de lat, toate pisicile indreptandu-se in aceiasi directie. Am tot intrebat de ce se intampla acest fenomen dar nu am primit niciun raspuns, nici macar din partea specialistilor. Dupa ce am fost martorul unei asemenea intamplari unice imi dau seama cate minuni ascunse mai trebuie sa dezvaluim in legatura cu oceanele noastre.”

 Fluturi monarh

Fotografie a WWL

Lilieci
Fotografie facuta de Greg du Toit

Antilope gnu

Fotografie facuta de Burrard Lucas

Elefanti

Fotografie facuta de Nuria Ortega

Gaste polare

Fotografie facuta de Phil Goble

Sardine

Fotografie facuta de Alexander Safanov

Rate de gheturi

Fotografie facuta de Simon Perkins

Pinguini regali

Fotografie facuta de Andy Rouse

Morse

Fotografie facuta de Chukot-TINRO

Flamingo

Fotografie facuta de Martin Harvey

Beluga

In fiecare an in iulie, mii de beluga (balena alba) se strang pentru imperechere la gura de varsare a raului Cunningham in Canada. In timpul refluxului, inoata in amonte ramanand cu spatele abia acoperit de apa, iar burtile lor se freaca de micile pietre din albia raului.

„Zburand cu un avion cu elice, cu usa deschisa, am reusit sa fac un instataneu clar al acestei minuni a naturii. A fost unul dintre punctele de maxim ale carierei mele de fotograf profesionist,” declara Norbert Rosing.

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
De ce sa credem intr-un univers viu

O credinta comuna a lumii moderne este aceea ca traim intr-un univers compus aproape in totalitate din materie inerta si...

Închide