Deschidere

0

Cum inundă realitatea neuronii, umplând sinapsele cu informații, scufundându-ne atenția imediată în realitatea dormitorului nostru, al cortului sau, poate al cerului dimineții. Privește cerul ,scria nu de mult pe multe dintre zidurile Bucureștiului, ba chiar și pe tomberoanele de gunoi.

Oprește-te o clipă și privește cerul, ieși la fereastră și uită-te la cerul nopții. Oprește mașina pe dreapta și ieși din mașină și privește cerul. Oriunde ai fi, orice ai face, evadează o clipă din cotidian și privește cerul.

Observă!

Observă cum mintea ta nu poate cuprinde întinderea lui, spațiul liber, deschis. Imaginează-ți că privirea ta penetrează scoarța fragilă a atmosferei Pământului și merge mai departe către Soare și mai departe către celelalte galaxii și imensitatea Universului.

Imaginează-ț că privirea ta trece dincolo de realitatea acestui Univers în eternitatea mai lungă decât infinitul. Așa se simte deschiderea, asta îi este amprenta de netăgăduit, este scânteia care aprinde procesul transformării interioare, un proces alchimic de transcendere, înțelegere, integrare, realizare și actualizare a potențialului.

Deschiderea începe cu mai mult spațiu în interior pentru ceea ce se întâmplă acolo și devine la un moment dat, prin introspecție, o realitate palpabilă, substanțială. Devine poarta prin care poate trece absolut orice experiență sub lumina care nu scapă nimic a conștienței pure, a vigilenței pline de claritate. La fel cum cerul nopții plin de stele, lipsit de nori, dezvăluie întreaga imagine dar și detaliile componente, la fel și interiorul conștiinței tale devine clar și strălucitor, contrastant, ca cerul nopții.

Deschiderea este un pas necesar pentru cineva care vrea să se cunoască și să devină, poate pentru prima dată, o ființă umanî completă.

Moab a 4K Timelapse from Laurel Strohmeyer on Vimeo.

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Citește articolul precedent:
Bazele Zoroastrianismului

Zoroastrianismul este fără niciun dubiu cea mai veche religie monoteistă. Ea este centrată pe cuvintele profetului Zarathustra, numit Zoroastru de...

Închide