Cantecul copacilor

0

Ceea ce veti asculta mai jos este o parte din albumul , creat de catre Bartholomäus Traubeck, care contine sapte inregistrari ale unor specii diferite de copaci australieni, printre care stejar, artar, nuch si fag. Ceea ce auziti este o interpretare a datelor continute intr-o sectiune cu inelele unui frasin. Fiecare copac suna unic din cauza inelelor unice, a soliditatii, a grosimii si a ratei de crestere.

YEARS creat de Bartholomäus Traubeck pe Vimeo.

Tineti minte ca inelele copacilor sunt traduse in limbajul muzicii si nu este sunetul lor muzical in sine. Aparatul de redare pe care Traubeck l-a construit foloseste o camera de urmarire a ochilor de la un Playstation si un motor de pick-up atasat la bratul de control. Aceasta trimite date la un computer , care le analizeaza cu ajutorul unui soft numit Ableton Live. Ceea ce rezulta este o piesa de pian extraordinara, iar in cazul frasinului chiar o piesa misterioasa.

Ne inclinam in fata “inventiei” lui Traubeck prin care a gasit acest mod ingenios de a transforma o sectiune dintr-un copac intr-un aranjament muzical atat de unic si de frumos. Te pune pe ganduri si te face sa te intrebi ce fel de muzica oare canta alte parti ale naturii.

Puteti sa ascultati piesa completa de 5:21 minute .

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Este moartea sfarsitul? Experimentele sugereaza ca noi cream timpul

Cand eram tanar, am stat destul de mult timp in casa vecinilor. Acolo era un ceas vechi de perete. Intre...

Închide