Bucuria clipei

0

Viața ta este o colecție de momente, imprimate toate în substanța nevăzută, de neatins, a conștienței. Ele pot fi pulsuri albe, înălțătoare sau pulsuri negre, coborâtoare.

Pot fi viziunille cele mai frumoase pe care le-ai avut vreodată sau pot fi cele mai mari coșmaruri… și în mod ciudat, repet, în mod ciudat, tu alegi ce înseamnă… doar tu.

Când privești lucruri noi, locuri noi, misterioase, ezoterice – este valabil și cu ideile – sigur te umpli de o trăire nouă, de un suflu ciudat, parcă neexperimentat până atunci. Este ca și cum corpul tău reacționează într-un mod ciudat la misterul care se dezvăluie.

Cu timpul, acel mister își pierde valoarea, pare că e ceva desuet, șters, nu mai conține aceiași doză de mentol ca atunci când ai introdus acea gumă extrem de puternică în gură. Dar, surpriză! Este un fapt demonstrat științific faptul că acea gumă are în continuare aceiași secreție de iz de mentol și când noi nu îl mai simțim!

Același lucru este valabil și pentru simțiri!

Dacă observi cu atenție și nu te lași păcălit de ”obișnuință” ai să vezi că acele simțiri, ce simți când intri în contact cu imagini ca cele prezentate în clipul de mai jos, se simte în fiecare moment al vieții. Ai să vezi că, în intimitatea observației, corpul trăiește fiecare clipă ca și cum ea ar fi nouă și așa și este. Doar că, peste ea se așterne o impresie monotonă a minții, care are nevoie de lucruri radicale ca să fie interesată… sau de ceva de lucru în acea situație.

Soluția este să învățăm să ne folosim mintea, să ne aliem cu ea și să ajungem să fim capabili să o integrăm într-un proces de tăcere momentană, în care gândurile trecătoare, ca norii pe cer, să nu mai acopere frumusețea infinită ce se naște din bucuria clipei. A fiecărei clipe!

Himalayas India HDR Timelapse from Anurag Jetly on Vimeo.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cinci puncte de presopunctură pentru eliberarea stresului și a anxietății

Presopunctura este o practică ce s-a dezvoltat cu foarte mult timp în urmă, acum 5.000 de ani. Originile sale sunt...

Închide