Amplitudine

0

Amplitudine și atitudine. Periscopul prin care privim viața, o lunetă ciudată căreia îi aplicăm niște filtre și lentile alese și culese cu grijă în planuri înalte ale Conștiinței și apoi amprentate și colorate de interacțiunile noastre cu părinții, aducatorii, profesorii, societatea, morala, politica… O lunetă care nu arată frumusețea lumii ci amprentele clare ale influențelor pe care le purtăm în interiorul nostru. Influențe care ne împing să privim lumea doar prin luneta proprie, prin filtrele proprii, prin lentilele proprii, deformând minunăția lumii prin intermediul acestora.

Curățarea lentilei este primul pas către claritate. Eliminând filtrele unul câte unu (înțelegând cum au apărut, cum ne influențează și ce crează în viața noastră), curățind lentilele și aflând caracteristicile acestora putem să știm ce ”aparat” mânuim. Conștientizând că există un ochi viu care privește prin această lentilă este pasul următor, este pasul decisiv în schimbarea perspectivei, în schimbarea vieții, în transformare. O transformare care începe cu noi, de la noi, cu noi și continuă cu Grația infinită a Universului care ”face” practic schimbările. Noi doar ne luăm ochiul de la lunetă pentru a vedea cu adevărat pentru prima dată, pentru a apropia imaginea atât de mult încât să conștientizăm intimitatea completă cu tot ceea ce ne ”înconjoară”.

După ce ai văzut lumea pentru prima dată îți dai seama că ai stat de la începutul eternității și ai privit cerul și stelele prin lunetă, dar nu ai privit niciodată frunza verde care cântă timpului balade neauzite, nu ai șoptit Soarelui încă dorințele tale nemărginite de bucurie și extaz, nu ai pășit dincolo de micul ecran pe care peticul de Cer la care jinduiai (ceea ce dezvăluia luneta) ca să vezi Nemărginirea ce izvorăște din tine. Acum ai timp, pentru că timpul e irelevant la vârsta Eternității, acum ai spațiu să lași viața să se întâmple prin tine, fără rezistențe (născute din clorile filtrelor), fără regret, îndoială sau pizmă (născute din curbarea luminii prin lentilele percepției și ale personalității) și poți pune mâna direct pe steaua aceea albastră spre care ai tot privit, că ea este în tine și tu în ea, și toate sunt la locul lor, simplu și perfect în acest continuum de prezență conștientă, ce observă lumea cum curge… printre frunze, prin peșteri, pe firul râului, pe ecranul calculatorului. În linște, pace și armonie, în bucurie, fericire și extaz. Extazul de a fi viu și liber.

AMPLITUDE | NEW ZEALAND 4K from Martin Heck | Timestorm Films on Vimeo.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Copacul Kalpavriksha, copacul dorințelor și al venerației

Potrivit credințelor antice, copacul Kalpa ar trebui venerat pentru că are o conexiune puternică cu divinitatea și înseamnă mult mai...

Închide