A fi

0

Te-ai întrebat vreodată de ce lumea, atunci când o vezi mișcându-se cu o viteză cu care nu ești obișnuit, are atât de multe să îți spună? Este oare ceva nou? Este oare ceva ce nu vedeai? Se poate să fim atât de prinși de propriile convingeri încât să pierdem din vedere cât de multe curg în fiecare clipă?

Te-ai întrebat vreodată de ce lumea privită la miscroscop sau la telescopul astronomic devine cu totul și cu totul altceva? De ce legile fizicii se modifică și ne arată alte reguli (aparent) și fenomene pe care le așezam până mai de curând în domeniul SF?

Te-ai întrebat de ce lumea îți pare frumoasă și plină de căldură când ești în al nouălea cer, dacă te ține în brațe iubitul/iubita și pare a fi o caznă grea când suferi? Se schimbă ceva? Este atât de impresionantă percepția noastră încât inducem lumii atmosfera interioară sau oare experiențele pe care le avem sunt de fapt părți din noi care evouează, toate în spațiul pur al Conștiinței?

Mă bucur pentru că tehnologia ne deschide această poartă și, atunci când nu picăm în automatismul verificării ecranului telefonului din 2 în 2 minute și este mai interesantă reflexia frunzelor în ecran decât fluxul de informații care se derulează pe ecran (deși, în momentul în care suntem prezenți, ele sunt experiențe la fel de profunde, poate nu la fel de impresionante, dar experiențe) putem să privim prin ochii lui Dumnezeu în alte feluri decât prin propria noastră imagine de sine, că putem împărtăși un cloț de rai sau o inima plină de lumină.

A fi este o experiență… oare de ce trecem atât de ușor peste, furați de ecranul telefonului sau de frunza ce cade? Oare nu de aici pornește totul?

 

Lofoten – A timelapse postcard from Lasse Henning on Vimeo.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Un puști de cinci ani cu puteri incredibile

Pe lângă câteva calități incredibile în materie de limbi străine și matematică, acest savant geniu de 5 ani din Los...

Închide