24 H – 12.12.12

2

Oricat de paradoxal ar parea, titlul spune tot despre filmuletul de mai jos, 24 de ore surprinse in Cape Town, in data de 12.12.2012 si o doza destul de mare de sensibilitate. Ceea ce e interesant de observat, caci, dupa cum v-am obisnuit, fiecare episod din 5 minute de magie vrea sa deschida ochii spre ceva din interiorul nostru, din sufletul care ni se arata la fiecare pas, este motivul schimbarii, transformarii, transhumantei. Priviti cu atentie lumea, natura, oamenii, miscare si nemiscarea, armonia si haosul, toate, in momentul in care schimbi perspectiva se transforma. Oamenii, la viteza mai mare decat cea normala devin particule, hematii curgand prin vinele timpului (recent, am publicat Viata lui Buddha, un documentar despre viata lui Buddha si in cadrul acestuia, pe atunci tanarul Gautam Siddartha face o observatie pe care omul in mod normal nu o face si asta te pune pe ganduri in legatura cu starea de prezenta, de atentie asupra momentului: observand un taran care ara campul, pe langa sudoarea si efortul pe care le facea, vede cum plugul scoate din pamant o rama si ca o pasare ce mergea in spatele plugului o mananca; concluzia imediata fiind ca totul este interconectat). Natura devine o curgere fluenta la orice viteza, ba chiar putem identifica modele pe care la viteza normal nu le-am vedea. Mai mult decat atat… incercati sa folositi o melodie post-rock, ceva muzica de batalie si o sa vedeti cu totul alti ochi imaginile. Totul, dar TOTUL se transforma sub privirea constiintei noastre. Senzorii nostri sunt influentati de atatea nuante si de energiile din spatele acestor manifestari incat totul e ca o explozie de artificii continua. Si apoi reveniti, iar si iar, la acel parau din centrul filmului, ca sa va regasiti momentul de pace, care ramane etern imprimat in natura. Sa luam aminte!

One Day on Earth – Cape Town Lapses – 12.12.12 from Rory on Vimeo.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

2 comentarii

  1. Întotdeauna. Toate „greşelile” noastre şi „interpretările” le dăm în stare deconectată de la Sursă. Chiar şi dacă nu suntem în conştient conştienţi de Sursă trebuie avută în vedere, ambele direcţii trebuie activate.
    Mulţumesc Leo pentru observaţie. Împreună suntem mai aproape de ADEVĂR.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Prin vizorul sufletului – viziunile si adevarul

Azi avem un alt fel de Vizor. S-a nimerit ca il publicam exact de Sf Ioan Botezatorul, si mai e...

Închide