Viata dupa viata – Iudaismul

0

Dupa cum am promis, am vrut sa iau in considerare religiile actuale si pozitiile lor in legetura cu reincarnarea. Multi oameni care primesc dovezi stiintifice ale acestui fenomen, se tem ca intra in conflict cu credinta lor, asa ca ezita in a considera intr-un mod serios validitatea acestora.

Deoarece majoritatea americanilor si europenilor sunt crestini, planuiam sa ofer cateva citate biblice si parabole ce ating subiectul reincarnarii. Facandu-mi cercetarile in cadrul Iudaismilui – Iisus a fost evreu – am realizat ca acesta ar fi un punct perfect de pornire. In povestea lui Iisus si in invataturile sale se afla implicit traditiile si credintele iudaismului. Mai profund decat atat se gasesc invataturile misticilor iudaici ale caror fundatie este credinta in reincarnare.

 

Reincarnarea in Iudaism – Rabinul GershomRabbi Yonassan Gershom este autor al Beyond the Ashes — Cases of Reincarnation from the Holocaust si un evreu Hasidic. Hasitismul este o ramura a Iudaismului Ortodox care promoveaza spiritualitatea si bucuria prin misticismul evreiesc. Traditiile arhaice mistice sunt bazate pe Talmud si pe invataturile mai recentei Kabbala. Scopul si metodele reincarnarii, dupa cum ar fi fost intelese de catre Iisus si urmasii sai, sunt descrise de Rabbi Gershom:

„Scopul este sa ramai in lumea spirituala – sa te intorci in Gradina Edenului. Aceasta este metafora noastra. Odata ce sufletul a atins varful extrem, nu mai are nevoie sa se intoarca pe pamant ca sa isi invete lectiile karmice. Iudaismul predica faptul ca aceste fiinte elevate se intorc in mod voluntar, cateodata pentru mii de incarnari, pentru a ajuta restul umanitatii. Acestia sunt numiti Zaddakim sau „cei drepti si sfinti”. In timp ce unii Zaddakimi sunt recunoscuti in mod public, unii vin pe pamant ca fiinte umane obisnuite si isi fac munca fara a deveni cunoscti in mod public. Se spune ca sunt cel putin 36 de Sfinti evrei ascunsi, acum pe pamant, traind vieti exemplare si ajutand pamantul sa se invarta in jurul axei sale.”

Peronal, Rabbi Gershom si-a petrecut cea mai mare parte din timp ajutand victime reincarnate ale Holocaustului ce, datorita experientelor traumatice si bruste din momentul mortii, au avut nenumarate probleme incercand sa se obisnuiasca cu noile lor vieti. Cu toate ca sunt multe cazuri ce implica evrei, Rabbi si-a concentrat studiul asupra supravietuitorilor care s-au reincarnat ca Gentili (non-evrei). El crede ca aceste cazuri sunt si mai convingatoare – in special in cazul in care este implicat un copil ce nu a intrat in contact cu istoria sau cu traditia evreiasca.

 

Acesti copii au trait cosmaruri teribile in care erau despartiti de mamele lor, fortati sa traiasca in adaposturi de lemn si chiar arsi de vii. Un copil chiar tipa si se lovea cu mana incercand sa stinga flacarile de pe hainele sale. Alti copii isi aduc aminte cu detalii foarte clare cum priveau dintr-un sant la cizmele negre si armele soldatilor care le acopereau fetele cu pamant.

Unii dintre copii si unii dintre adulti aveau comportamente ciudate. Un copil mic refuza sa bea lapte daca pe aceiasi masa era si carne, dar accepta suc sau apa. Atunci cand parintii au incercat sa il forteze sa bea lapte el arunca paharul pe podea. Mai tarziu s-a descoperit ca acestea erau niste obiceiuri kosher din trecut. Unii adulti au experimentat teroarea la vederea unei sarme ghimpate sau nu puteau sta intr-un tren aglomerat  fara a simti panica extrema.

 Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Yumeiho – atingerea vindecatoare

Istoria Yumeiho Procedurile si tehnicile speciale de masaj si alte aplicatii terapeutice din Yumeiho sunt derivate din medicina traditionala chinezeasca si...

Închide