Viata dupa viata – episodul 1

2

Dovezi ale faptului ca am mai trait inainte

Dovezi statistice de la Dr. Wambach

Oameni ce sustineau ca au trait vieti anterioare, mi s-au parut intotdeauna a fi falsi. Prea des ei sustineau ca au fost cineva faimos precum un faraon egiptean, Napoleon sau Ioana D’Ark. Iar daca reincarnarea este reala, ea nu este limitata la cei bogati si faimosi.

Am fost surprins sa aflu ca altcineva atacase aceasta greseala evidenta. Numele ei era Dr. Helen Wambach, ea pornind la a demonstra cat de prosteasca este ideea reincarnarii, prin intermediul unor investigatii stiintifice proprii, in anii 1960.

 1. Dr. Wambach A chestionat 1088 de subiecti albi din clasa de mijloc din California, sub hipnoza. Subiectilor li se cerea sa regreseze catre o viata anterioara. Daca regresia era infaptuita cu succes, li se spunea sa isi aminteasca torul atunci cand se trezesc din starea hipnotica.

Nefiind satisfacuta la a intreba unde si cand au trait, Dr. Wambach ii intreba, de asemenea, despre statutul lor, despre sex, rasa, imbracaminte, incaltaminte, ustensile, unelte folosite, bani, locuinta si chiar ceea ce mancau!

Subiectii au raportat vizionarea vietilor trecute precum cea a unui film. Acestia au declarat ca pot experimenta orice experienta individuala din acel timp. Auzeau limbi antice dar nu le puteau intelege. Detaliile complete ale experientelor acestora au fost inregistrate atat in timpul cat si dupa ce se terminau sesiunile. Niciodata pana atunci nu au fost intrebarile in legatura cu vietile trecute, atat de la obiect si nici nu au fost implicate atatea persoane. Rezultatele a zece ani de studiu au produs o mare surpriza.

Rapoartele detaliate au fost investigate in amanunt pentru a vedea daca ele corespund datelor istorice. In toate cazurile, mai putin in 11 din ele (mai putin de 1%), descrierile au fost total corecte. Iata unele dintre rezulatte:

 • 50.6 % dintre vietile trecute raportate au fost masculine si 49.4 % feminine – aceasta este in perfecta concordanta cu datele biologice.

 

 • Clasa sau statutul social raportat a fost in aceeasi proportie cu cel estimat de istorici pentru respectiva perioada a vietii trecute. In general aceasta a fost 10% clasa superioara, 20-35% clasa de mijloc si restul de 55-70% clasa de jos. Cu toate ca proportia clasei de mijloc era ceva mai mare in jurul anului 1000 i.C., proportia a scazut mai tarziu si a inceput sa creasca abia dupa 1700 d.C.

 

 • Amintirea subiectilor in legatura cu imbracamintea, incaltamintea, tipul de alimente si ustensile folosite, a fost mult mai fidela decat in cele mai populare carti de istorie. A descoperit in mod repetat ca subiectii sai cunosteau mai bine decat marea majoritate a istoricilor aceste adevaruri istorice. Un subiect ce a trait in jurul anului 1000 i.C., in Egipt, a descris diverse tipuri de imbracaminte purtate de clasele de sus si de jos. Clasa de sus purta o roba din bumbac, lunga sau pana la genunchi. Clasa de jos purta ceva asemanator unor pantaloni exotici care erau infasurati de la talie in jos. Cercetatorii au revizuit inregistrarile istorice in legatura cu imbracamintea purtata in acea perioada si au putut sa le compare cu descrierile acestor subiecti. S-a descoperit ca aceste descrieri sunt corecte.

 

 • Intre 60-77% din populatia antica a trait la sau sub nivelul saraciei. Ei purtau haine confectionate in casa si traiau in salasuri simple si primitive. Marea majoritate erau fermieri ce traiau zi de zi pe camp. Nici unul dintre indivizii hipnotizati nu si-a adus aminte sa fi fost o figura istorica faimoasa. Cei care si-au amintit ca au avut un statut social inalt, pareau extrem de nemultumiti de viata lor, ca si cum ar fi fost o povara sa fie in viata. Cei care si-au amintit o viata de fermier sau a unui membru de trib primitiv, pareau sa fie multumiti.

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

2 comentarii

 1. ma tem ca nu e chiar f clara exprimarea din articol…la inceput spui ca dnei doctor i se parea prosteasca ideea reincarnarii, ca pe parcurs sa aflu ca a demonstrat existenta ei..deci?

 2. Draga me 😀
  e un sir de 17 articole legate de subiect. presupunerea initiala a Dr. Wambach chiar aceea a si fost insa in timpul studiului, din cauza rezultatelor…
  de aici aparentul paradox. daca o sa urmaresti si partile viitoare ai sa vezi concluziile.

  altfel, exprimarea, privita pe intrega intindere a articolului devine logica si legata, ca de altfel si interpretarile pe care le dam cateodata in viata intamplarilor prin care trecem

  seara frumoasa!

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Discul din Phaistos

de Gary Vey Imaginati-va, daca vreti, ca o echipa de arheologi din anul 6000 d.C., sapa intr-o locatie antica din...

Închide