Viata de dupa moarte – dovezile unui neurochirurg

2

Ce se intampla dupa moarte? Exista cu adevarat viata dupa moarte? Este moartea doar o iluzie si ne continuam intr-adevar existenta intr-un Univers paralel?

Aceste intrebari au fost dezbatute inca de la inceputul existentei noastre.Majoritatea filosofilor antichitatii, pagani sau crestini, au fost de acord ca moartea este separarea sufletului de corp. Insa ce se intampla cu sufletul odata ce corpul inceteaza sa functioneze? Cercetatorii de astazi nu au reusit sa ofere decat speculatii in legatura cu subiectul experientelor in apropierea mortii. „Cealalta parte” ramane necunoscuta. Poate ca este necesar sa avem o experienta extracorporala pentru a afla mai multe despre ce se intampla dupa ce murim?

Dr Eben Alexander, un neurochirurg de la  Harvard, a fost sceptic in legatura cu ideea de viata dupa moarte. Cu toate acestea, un accident l-a fortat sa isi reevalueze perspectiva si a devenit convins ca exista raiul. In anul 2008, Dr. Alexander a intrat in coma pentru cateva zile, iar ceea ce s-a intamplat i-a schimbat intrega viata.

„In calitate de neurochirurg nu am crezut in fenomene precum experientele in apropierea mortii. Am crescut intr-o lume stiintifica ca fiu de neurochirurg.” Am urmat drumul tatalui meu si am devenit un neurochirurg academician, predand la Harvard Medical School si la alte universitati. Inteleg ce se intampla cu creierul atunci cand oamenii sunt in apropierea mortii si am crezut intotdeauna ca exista explicatii stiintifice solide pentru povestile in legatura cu experientele extracorporale descrise de catre cei care au fost in apropierea mortii”. Dr. Alexander, un eseu pentru American magazine Newsweek.

Ca om de stiinta, Dr. Alexander nu a avut prea multa credinta in Dumnezeu. personal, descriindu-se ca un necredincios. In 2008, in timpul comei, creierul Doctorului Alexander a fost inactiv, iar el spune ca a experimentat ceva atat de profund incat i-a oferit un motiv stiintific de a crede in constiinta de dupa moarte.

 

Ce se intampla cu sufletul nostru dupa ce murim?

„Stiu ca povestile de genul celor relatate de mine par a fi neverosimile pentru sceptici asa ca am sa imi povestesc experienta intr-un limbaj logic si stiintific.

Intr-o dimineata devreme, acum 4 ani, m-am trezit cu o durere de cap intensa. In cateva ore, intregul meu cortex – partea din creier ce controleaza gandurile si emotiile, care ne fac in esenta umani – s-a oprit. Dr. de la Lynchburg General Hospital din Virginia, un spital unde am lucrat personal ca neurochirurg, au determinat ca am contactat cumva o bacterie a meningitei foarte rara, care in mod normal ataca nou nascutii. Bacteria e-coli mi-a penetrat fluidul cerebrospinal si a inceput sa imi manance creierul. Cand am ajuns in camera de urgenta, in acea dimineata, sansele mele de supravietuire dincolo de o stare vegetativa erau extrem de mici. In scurt timp ele au devenit inexistente. Am zacut 7 zile intr-o coma profunda fara nici un raspuns din partea corpului si cu toate functiile inalte ale creierului oprite. Apoi, in dimineata celei de-a 7-a zile petrecuta in spital, in momentul in care doctorii cantareau decizia de a opri sau nu tratamentul, ochii mei s-au deschis.

 

Alexander isi povesteste experienta pe canalul de stiinta, ‘Through the Wormhole.’

Nu exista o explicatie stiintifica pentru faptul ca in timp ce corpul meu zacea in coma, mintea mea – constiinta mea, sinele interior  – era vie si foarte bie. In timp ce neuronii din cortexul meu erau blocati de catre bacteria ce ii atacase, constiinta mea nelegata de creier calatorea catre alte dimensiuni mai largi ale Universului: o dimensiune despre care nu am visat niciodata ca ar putea sa existe si despre care vechiul eu ar fi fost mai mult decat bucuros sa explice ca este pur si simplu o imposibilitate.

Insa, acea dimensiune – in mare aceeasi descrisa de nenumarate ori de subiecti ai experientelor in apropierea mortii si alte stari mistice – exista acolo. Ea exista si ceea ce am vazut si am aflat, m-a plasat cu totul literalmente intr-o noua lume: o lume unde suntem mult mai mult decat creierele si corpurile noastre si unde moartea nu este sfarsitul constiintei ci mai degraba un capitol din vasta si incalculabil de pozitiva noastra calatorie.

 

Oameni ce au avut experiente in apropierea mortii povestesc deseori ca au vazut o lumina alba.

Nu sunt prima persoana care a descoperit dovezi pentru faptul ca exista constiinta dincolo de corp. Scurte flashuri minunate ale acestor taramuri sunt vechi de cand umanitatea. Insa nu cunosc ca cineva sa fi calatorit catre aceasta dimensiune in timp ce cortexul lor era complet oprit, in timp ce corpul lor era tinut sub o minutioasa observare medicala”, spune Dr. Alexander.

In timp ce a fost in coma, Dr. Alexander spune ca a vizitat „raiul” unde s-a intalnit cu o femeie frumoasa cu ochii albastri, intr-un „loc plin de nori pufosi, alb-rozalii si fiinte luminoase”.

„Mi-a luat luni de zile sa ma impac cu ceea ce mi s-a intamplat. Nu numai imposibilitatea medicala cum ca am fost constient in timpul comei dar ceea ce mi s-a intamplat in timpul acesteia, m-au socat. La inceputul aventurii mele am ajuns intr-un loc plin de nori”.

Dr. Alexander spune ca a fost dus intr-un loc deasupra norilor

El a continuat: „Pasari? Ingeri? Aceste cuvinte au venit mai tarziu, atunci cand imi transcriam amintirile. Insa, niciunul dintre aceste cuvinte nu descrie pe deplin aceste fiinte care erau cu totul si cu totul diferite de tot ceea ce am stiut ca exista pe aceasta planeta. Erau niste forme de viata mai inalte”.

Doctorul a adaugat ca „se auzea un cantec glorios imens si infloritor ce curgea de undeva de sus iar eu ma intrebam daca fiintele inaripate il produceau. Sunetul era palpabil si aproape material, ca o ploaie pe care o poti simti pe piele dar care nu te uda”.

„Vederea si auzul nu erau separate in acest loc in care ma aflam. Puteam sa aud frumusetea vizuala a corpurilor argintii ale acestor fiinte angelice de deasupra mea si puteam sa vad perfectiunea bucuriei cantecelor lor”, explica Dr. Alexander.

„Inteleg perfect car de extraordinar si cat de necrezut par toate aceste lucruri. Daca cineva, fie el si doctor, mi-ar fi relatat toate acestea in trecut, cu siguranta ca l-as fi catalogat ca avand probleme mintale. Insa, ceea ce mi s-a intamplat a fost departe de orice iluzie, la fel de real sau chiar mai real decat orice eveniment din viata mea, aceasta incluzand nunta si nasterea celor doi baieti ai mei.”

Cele ce mi s-au intamplat cer niste explicatii.

Fizica moderna ne spune ca universul este o unitate – ceva care nu se divide. Cu toate ca pare sa traim intr-o lume a separarii si a diferentelor, fizica ne spune ca sub aparente, sub suprafata, toate obiectele si evenimentele din univers sunt legate complet de toate celelalte obiecte si evenimente. Nu exista o separare reala”, spune Dr. Alexander fiind acum mai convins ca niciodata ca exista o viata dupa moarte si ca raiul este real.

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

2 comentarii

  1. anghel florentina on

    Hello evryone! I realy belive that thre is a conection after dath betwin univers,i do belive that the soul will never die as long there ar cels alive ,please tell me if im rong or not or you think the same,thank you .

  2. Hello
    The soul is infinite, in God itself, there nothing more to comment here. The cells are part of a structure that is being present inside this reality, that is not all real, it is like a dream in which you are experimenting through what we call life in order to expand what is called God consciusness.
    What anyone thinks is made of their own belief system which creates the reality in which you live in, so it is good to create a reality based on something that can help you to build something positive. So, it is up to you, but in confirmation to what you have said, I believe we are integral inside God, part of It and It part of us, so nothing outside God.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Meditatia mindfulness – how to? – partea 2

4.Acum ca mintea si corpul vostru sunt relaxate, concentrati-va pe respiratie. Pe aerul ce intra si iese dn voi. Fiti...

Închide