Uriașa anomalie magnetică de la Kursk și proprietățile sale stranii

0

Anomaliile de pe Pământ pot fi găsite aproape peste tot. În Rusia există un loc numit Anomalia magnetică de la Kursk. Dacă te gândești să vizitezi acest loc, ai grijă, pentru că te poți pierde cu ușurință aici. În jurul Anomaliei magnetice de la Kursk busola nu va funcționa și poți confunda sudul cu estul, iar nordul cu vestul.

Anomalia de la Kursk . Imagine: Igor Generalov/Russia Beyond

Anomalia magnetică de la Kursk (AMK) este recunoscută ca fiind cea mai mare anomalie magnetică, iar proprietățile sale ciudate i-au uimit pe oamenii de știință de ani buni.

O anomalie magnetică este o schimbare a magnitudinii câmpului magnetic al Pământului care rezultă din variații ale chimiei sau magnetismului rocilor. Asta înseamnă că există o cantitate extraordinar de mare de metal în crusta Pământului, iar acesta poate schimba restul masivului câmp magnetic al Pământului!

Situat între Kursk, Belgorod și Oryol, regiuni din sud-vestul Rusiei, aproape de granița cu Ucraina, Anomalia Kursk a fost descoperită în 1773 de astronomul rus  Pyotr Inokhodtsev, însă nu a fost investigată până în anul 1874, când cercetătorii au făcut primul studiu geomagnetic al Rusiei europene. Nimeni nu a putut înțelege natura acestei anomalii la momentul respectiv.

În 1883, N. D. Pilchikov, profesor asistent la Kharkiv University a reușit în cele din urmă să dezvăluie adevărul legat de Anomalia Kursk.

După zeci de studii, el a atribuit anomalia prezenței minereului de fier din zonă.

Intesitatea magnetică din date preluate de la sateliți

Anomalia Kursk este anomalia de intensitate mare (roșu) din nord, în timp ce anomalia Bangui este în Africa centrală.

Un model al magnetizării crustei Pământului se bazează pe măsurători ale câmpului magnetic, efectuat de satleiții NASA, Magsat, OGO-2, OGO-4 ți OGO-6. Acest model a fost construit în așa fel încât să fie în concordanță și cu alte informații legate de proprietățile magnetice ale crustei Pământului, cum ar fi contrastul din proprietățile magnetice dintre crusta continentală și cea oceanică. Informațiile legate de grosime și temperatură sunt și ele incluse în model. Culorile calzi (roșul) indică cea mai mare magnetizare în timp ce culorile reci (albastrul) cea mai slabă magnetizare. Imagine: NASA

Anomalia Kursk este uriașă! Este mai mare decât țări precum Grecia, Coreea de Nord, Bulgaria sau Cuba. Oamenii de știință au descoperit că Anomalia Kursk conține mai mult de 30 de miliarde de tone de fier, împrăștiate pe o suprafață de aproape 80.500 de kilometri pătrați. Cercetătorii estimează că aceasta înseamnă mai mult sau aproximativ 50% din întreaga rezervă de pe glob!

Companiile miniere extrag în mod regulat cantități uriașe de metale prețioase din această groapă uriașă.

Datorită proprietăților extraordinare, acestui fenomen geologic unic i s-a dat numele de ”Cel de-*al treilea pol magnetic al Pământului”.

Scris de Eddie Gonzales Jr. – editor MessageToEagle.com

sursa: http://www.messagetoeagle.com/giant-kursk-magnetic-anomaly-and-its-strange-properties-earths-third-magnetic-pole/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Citește articolul precedent:
Suntem vizitatori extragalactici în Calea Lactee

Poate că nu ne gândim la acest lucru deseori, dar împărtășim o relație specială cu spațiul. Cu mulți ani în...

Închide