Universul electric – partea 5

0

  • Desertul Sahara O cicatrice de nisip extraterestra? Zonele deschise la culoare din imaginea de mai jos arata brazda larga de desert ce se intinde de-a latul Africii, Orientului Mijlociu si al intregului continent Asiatic. Aceasta contine multe deserturi, incluzand si Sahara. continuare: http://noulpamant.ro/articole/stiri/universul-electric-partea-4/

Amun – O aurora antica ce umplea cerul

Haos planetar si furtuni puternice geomagnetice integrate in regele zeilor Amun.

Aurorele sunt culori puternice ce umplu cerul, care pot fi observate in zona polilor magnetici ai Pamantului. Ele apar atunci cand particulele de vant solar prinse de catre campul magnetic al Pamantului se ciocnesc cu moleculele de aer din atmosfera superioara (ionosfera). Acestea sunt o priveliste spectaculoasa si au aparenta unor zone de culoare schimbatoare si a unor coloane dansatoare de lumina de nuante diferite. Culorile observate depind de cativa factori precum conditiile atmosferice, intensitatea vantului solar, temperatura si locatia. Aurora este intotdeauna prezenta in aproape orice zona de pe cer insa este de obicei prea slaba pentru a fi vazuta cu exceptia Polului Nord si a Polului Sud.

Intensitatea aurorei este dictata de vantul soalr. Un curent de particule incarcate electric ce provin de la Soare. Atunci cand vantul solar este extrem de puternic, aurora creste. Atunci cand Soarele este in faza activa, poate declansa furtuni magnetice puternice care dezactiveaza sateliti, ameninta siguranta astronautilor si chiar intrerup sistemele de comunicare de pe Pamant.

Amun este cunoscut in mod normal ca fiind in intregime uman. Deseori el sta in picioare sau sta pe un tron purtand o coroana rosie si turtita, avand doua pene inalte si un sceptru in mana sa. Mii de imagini ale lui Amun se pot vedea de-a lungul Egiptului Faraonilor. Imensul complex de temple de la Karnak [deasupra] a fost principala casa a  lui Amun, unde el a fost venerat ca figura divina proeminenta. In timpul noului regat, popularitatea sa a ecllipsat-o pe cea a celorlaltor divinitati majore, astfel incat el este cunoscut sub numele de regele zeilor.

 

Imaginea din stanga il prezint pe Amun in forma lui obisnuita, cu pielea albastra, kilt galben si cu coroana rosie turtita pe cap ce are pene lungi de culori albastru, rosu si verde. Un cadru fin galben separa aceste culori sacre. Culorile Nordului din fotografia din dreapta ne prezinta o aurora colorata in mod similar In principiu albastru cu ceva verde, rosu si o picatura de galben. Comparand penele inalte ale lui Amun cu fotografia acestei aurore este foarte clar ca acestea sunt o reprezentare a furtunilor geomagnetice puternice care au dominat cerurile antice.

Epitetele lui Amun sunt in totala concordanta cu imaginea aurorei de pe cer.

Misterios in forma
Cel care a ridicat cerul in inaltimi
Regele Sudului si Nordului
Printul razelor si al fasciculelor de lumina
Flacara ce trimite peste tot raze de lumina de o extraordinara splendoare
Flacara vie ce a sosit din Nun
Regele raiului, conducator al celor doua taramuri
Cel ce face lumina/da voie sa treaca

Culorile lui Amun se schimba in timp. Cu toate ca pielea lui a fost predominant albastra (culoarea sacra principala), unele imagini il prezinta cu pielea rosie. Penele sale au fost cateodata colorate in galben sau alb, la fel si coroana. Cateodata, penele au fost prezentate fara segmente si colorate intr-o singura culoare, de obicei galben sau alb.

Culorile principale ale aurorelor sunt albastru. galben, rosu si verde si in toate variantele culorile lui Amun reflecta nuantele ce ar putea sa se schimbe zilnic, saptamanal sau lunar. Uneori, nuante de rosu aprins acopereau intregul cer, altadata albastre, verzi, galbene, albe sau o combinatie a tuturor culorilor iar egiptenii au reflectat ceea ce vedeau in arta lor.

Amun era cunoscut si ca „cel ascuns” si ca „cel a carui adevarata forma nu va fi niciodata cunoscuta”. Asemenea trasaturi ascunse reflecta transparenta aurorei. Spre deosebire de lumina ce iese din corpul Soarelui, lumina aurorei nu are un corp solid sau o forma fizica ce i se poate atribui. Pentru a arata acest lcuru, egiptenii au folosit un cadru negru si au ales sa prezinte aurora ca o fiinta umana purtand culorile aurorei in penele de pe coroana.

Vantul solar este deflectat in jurul Pamantului si formeaza o imensa coada magnetica [dreapta] care se poate extinde mai mult de 6 milioane 300 de mii de km in spatiu. Este impartita in doi lobi sau cozi rasarind si apunand in opozitie cu Soarele. Astazi ea este invizibila. Privita de la nivelul ochiului deasupra orizontului Pamantului, aparea ca doi munti si avea titlul de „stapan al celor doi munti”. Aceste aparitii electrice i-au fost atribuite tot lui Amun si aceasta este cauza probabila pentru care coroana lui Amnun avea doua pene si nu una sau trei.

In acea perioada, toate corpurile planetare apropiate prezentau cozi electrice vizibile (inclusiv cozile planetare ale Cometei Venus). Toate acestea i-au fost atribuite lui Amun si este principalul motiv pentru care omniprezentul Amun a devenit regele zeilor.

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Pamantul si Luna au aceiasi sursa de apa

Cercetatorii folosesc un colector cu microprobe de ioni pentru a studia proportiile hidrogen-deuteriu in rocile lunare si de pe Pamant....

Închide