Universul electric – partea 4

1

  • Re (Ra) Soarele rosu Un Soare rosu puternic, haos planetar si un sistem solar atacat de praf si ramasite. continuare: http://noulpamant.ro/articole/stiri/universul-electric-partea-3/

Desertul Sahara

O cicatrice de nisip extraterestra?

Zonele deschise la culoare din imaginea de mai jos arata brazda larga de desert ce se intinde de-a latul Africii, Orientului Mijlociu si al intregului continent Asiatic. Aceasta contine multe deserturi, incluzand si Sahara.

 

Sahara este cel mai mare desert fierbinte al lumii. Avand peste 9 milioane de km patrati, acopera majoritatea partii de nord a Africii, fiind aproape la fel de mare precum Statele Unite sau continentul Europa. Desertul se intinde de la Marea Rosie, incluzand parti ale Coastei Mediteraneene, pana la tarmul Oceanului Atlantic. Unele dune de nisip pot atinge chiar 180 m in inaltime. Amestecat cu nisipul oceanic, gasim mari formatiuni de stanci, bolovani, pietre si pietris, astfel incat unele zone ale Saharei sa ajunga sa fie comparate cu suprafata planetei Marte.

Nisipurile Saharei ascund multe secrete. Aceasta zona nu a fost din totdeauna un ocean pustiu de nisip. Cu aproximativ 5000 de ani in urma, fiind un teren cu totul si cu totul diferit, un paradis subtropical unde cerbi, hipopotami si elefanti erau vanati, iar girafe si rinoceri traiau aici intr-un numar foarte mare. Avand rezerve suficiente de mancare, mii de vanatori cautatori au venit sa traiasca in aceasta savana bogata.

 

Aceste lucruri sunt evidente pornind de la descoperirea sutelor de morminte umane si a numeroaselor picturi pe stanca [deasupra] prezentand oameni vanand si chiar innotand. Mai mult decat atata, imagini radar surprinse de naveta spatiala NASA arata faptul ca sub nisip sunt retele de rauri ce odinioara brazdau intregul desert Sahara. Africa de Nord a fost odinioara plina de oameni! Ce s-a intamplat cu aceasta lume verde si luxurianta?

Initial s-a crezut ca Sahara a murit abrupt, deodata, acum 5000 de ani, insa studii recente au demonstrat ca aceasta supozitie nu este corecta. Cercetatorii cred ca procesul a durat circa 3 milenii, dupa cum a fost raportat de .

„Zona odinioara verde a Saharei s-a transformat in desert in mii de ani, mai degraba decat brusc, dupa cum se credea inainte, conform unui studiu ce ne poate conduce catre intelegerea viitoarelor schimbari climaterice. Studiul polenului, a sporilor si a organismelor acvatice anticedin sedimentele lacului Yoa din nordul Ciadului au demonstrat ca regiunea a trecut de la savana ce exista acum 6000 de ani, catre conditiile aride ce au devenit predominante cu circa 2,700 de ani in urma. Descoperirile fiind una dintre cele mai mari schimbari climaterice din ultimii 10000 de ani, schimba credintele vechi pe baza sedimentelor marine prin care cel mai mare desert al lumii s-ar fi creat mult mai repede”.

Nisipul este rezultatul rocilor erodate si se crede ca ia zeci de mii de ani daca nu milioane de ani pentru ca rocile expuse la conditiile meteo sa se transforme in nisip. Cu cat eroziunea dureaza mai mult, cu atat nisipul devine mai fin. Nisipul din Sahara este unul dintre cele mai vechi de pe planeta, estimat la a avea aproximativ 7 milioane de ani. Unele dintre dune sunt bogate in fier. Impuritatile pateaza particulele de cuart, ceea ce confera culoarea galbena nisipului.

De unde provine, deci, nisipul din Sahara? Nu a existat cu 6000 de ani in urma, iar expertii teoretizeaza cum ca vastul ocean de dune s-a format in mai putin de 3300 de ani, ceea ce este imposibil deoarece nisipul din Sahara este printre cele mai vechi de pe planeta. Asezarea in context inseamna a vedea ca o zona de dimensiunile Statelor Unite a fost acoperita de o mare imensa de nisip, intr-un timp ce insemna un clipit de ochi in termeni geologici. Nu are nici un sens pentru ca perioada de timp necesara pentru formarea nisipului nu poate sa aduca un consesn in ceea ce priveste teoriile existente. Daca luam in considerare si ariile extrem de intinse din Orientul Mijlociu si Asia, suprafata este de doua ori mai mare decat cea a Statelor Unite. De unde provine, deci, acest nisip?

Este posibil ca pamantul sa fie acoperit de resturi ale unei catastrofe cosmice recente? Ar putea resturi precum bolovani imensi, stanci, pietre, pietris, praf si nisip, considerate ca fiind de pe Pamant sa aiba origine extraterestra?

Wall Thornhill vorbind la „Coast to Coast” in 26 noiembrie 2007:

„Atunci cand un obiect foarte puternic incarcat de electricitate, asa cum este o cometa, se indreapta catre Pamant, va crea o descarcare electrica intre cele doua corpuri inaintea impactului propriuzis, iar aceasta descarcare este suficient de puternica pentru a distruge obiectul ce se apropie – producand o ploaie de nisip si de resturi. Faimoasele incendii din Chicago in care o intreaga zona a Statelor Unite a fost luminata de focuri ciudate si de caderi de nisip, reprezinta un asemenea caz, ele avand loc in momentul in care a disparut cometa Biela”.

Nenumarate tone de roci au bombardat atmosfera Pamantului, roci ce s-au fragmentat si s-au spart, devenind fire fine de nisip. Pe masura ce au cazut pe suprafata Pamantului au acoperit arii vaste ale unor tinuturi fertile verzi, odinioara luxuriante, transformandu-le in deserturile dezolate pe care le vedem astazi.

Acest nisip formeaza o cicatrice gigantica pe mapamond, fapt ce sugereaza cantitati nemasurate de resturi ce au lovit Pamantul, cantitati ce demonstreaza scara si dimensiunile acestui bombardament.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Piatra profetiilor Hopi

Imaginea de deasupra ne arata petroglifa cu contururile accentuate asa cum LaVan Martineau a descoperit-o la sfarsitul anilor '60 in...

Închide