Universul electric – partea 3

1

  • Epistola creatiei sumeriene Enuma Elish (1500 i.C.) provenita din biblioteca din Ninive a lui Asurbanipal din nordul Irakului este una dintre tabletele cu scriere cuneiforma ce povesteste lupta epica dintre zeitatea solara Marduk si dragoneasa celesta Tiamat, descoperita in ruinele din Ninive la sfarsitul secolului XIX. Continand povesti remarcabil de asemanatoare cu cele din Biblie, acestea au fost prima data publicate in 1876 sub numele de “The Chaldean Genesis.” continuare: http://noulpamant.ro/articole/stiri/universul-electric-partea-2/

Re (Ra) Soarele rosu

Un Soare rosu puternic, haos planetar si un sistem solar atacat de praf si ramasite.

Zeul egiptean al Soarelui, Ra, a fost reprezentat, de obicei, ca un disc solar sau ca un om cu cap de soim purtand un disc rosu solar pe capul sau. Asemenea elemente indica prezenta zeului solar. Urmatoarele epitete sunt in concordanta cu proprietatile datatoare de viata ale experientei solare de astazi.

‘Ra este marea lumina ce straluceste in ceruri
Domnul tuturor pamanturilor… binecuvantat fie Ra cand se ridica la inceputul fiecarei zi.
El trece peste cer si fiecare fata il priveste pe el si pe directia sa
caci a fost ascuns privirii lor.
El se arata la rasarit mereu zi de zi’

 

Discul solar al lui Ra este deseori intalnit in arta egipteana si exista numeroase orburi pe fiecare monument, mormant sau zid de templu in intregul Egipt. Le gasim sculptate pe stele sau statui, pictate pe sarcofage sau in scroluri si papirusuri. Se regaseste chiar si in bijuteriile egiptene. Deoarece soarele era sursa primara de viata. Asemenea reprezentari omniprezente erau de asteptat si cu toate astea este ceva ciudat in legatura cu modul in care egiptenii au reprezentat cea mai apropiata stea de noi, fapt extraordinar de revelator daca il punem langa haosul planetar. Forma de baza a lui Ra este un disc rosu simplu. De ce asa? De ce nu este prezentat soarele asa cum apare?

Soarele este o minge orbitoare, aurie – un disc galben cu raze ce emana din el – de lumina stralucitoare aurie. Un disc rosu este banal si lipsit de viata, prin comparatie si totusi, arta egipteana nu ne prezinta nici macar un singur soare stralucitor auriu avand de jur imprejur raze. Este o situatie paradoxala mai ales daca ne gandim ca auriul era carnea zeilor iar Ra era Zeul Soare.

Daca Venus-cometa  a lui Velikovsky era cel mai mare vulcan din sistemul nostru solar scuipand neincetat tone de gaz sulfuros prin miile de guri de vulcan, sau Marte era deviata de la orbita sa pentru a intra intr-o transformare catastrofica, rezultatul oricarui accident cosmic de asemenea magnitudine ar fi fost eliberarea unor cantitati nemasurate de materie, praf si gaz. Materia, in cele din urma, s-a asezat in planul elipticii, unde a lovit planetele, Luna sau a cazut pe Soare. Pentru a intelege efectul unul jet de praf si gaz lung de 93 de milioane de mile pe fata Soarelui nu trebuie decat sa ne uitam la arta egipteana. Imaginile lor arata in mod clar o ceata rosie in jurul Soarelui nostru. Mai mult decat atat, daca este sa ne luam dupa durata dinastiilor egiptene, Soarele a fost sub aceasta ceata rosie pentru o perioada incredibil de lunga de 3000 de ani.

Presupunerea ca toate culturile antice au experimentat un Soare mai putin stralucitor si rosu este atat profunda cat si excitanta. Acest fapt ne permite sa dam sens multor credinte aparent bizare. Nu in ultimul rand faptul ca Soarele nu avea stralucire putem intelege ca acesta putea fi privit direct fara a orbi, astfel incat s-au putut face observatii cu ochiul liber ale fenomenelor electrice precum ejectii, proeminente, etc…

Imaginea din dreapta de sus, prezinta un Soare egiptean inconjurat de un sarpe regal galben, cunoscut pentru faptul ca scuipa foc si venin catre inamicii Egiptului. Imaginea din stanga a fost facuta de SOHO si poate fi folosita pentru comparare, aratand o imagine a Soarelui in timpul acelei catastrofe cosmice.

Egiptul de astazi are unul dintre cele mai insorite si uscate climate din lume. Rasariturile si apusurile de acolo te duc cu gandul la serenitate si sunt o imagine pe care o pastrezi in suflet. Total contrastant, egiptenii antici creadeau ca drumul zilnic al lui Ra pe cer era plin de pericole.

Se credea ca atunci cand soarele apune se duce o lupta constanta cu demonii subterani, fiind un scenariu apocaliptic in care exista si credinta ca Soarele nu va mai rasari a doua zi.

Aspectul de luptator al Soarelui se gaseste si pe sigiliile mesopotamiene. „Cel ce imparte justitia divina”, Zeul Soarelui Utu/Shamesh [dreapta], este prezentat avand raze solare puternice (ejectii coronariene) iesind din umerii sai. De asemenea, el poarta in mana sa un fierastrau cu care isi taie calea prin orizontul estic pentru a rasari din nou victorios. Pe unele sigilii razele de pe umeri in forma de sarpe se termina cu stele, o indicatie a faptului ca ejectiile coronariene ale Soarelui arunca materie in spatiu. Daca ne gandim, un Soare rosu in razboi ofera o fereastra pentru intelegerea multor credinte antice enigmatice.

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Universul electric – partea 2

Epistola creatiei sumeriene Enuma Elish (1500 i.C.) provenita din biblioteca din Ninive a lui Asurbanipal din nordul Irakului este una dintre...

Închide