Universul electric – partea 2

1

  • Introducere de Dan Eden Imaginea de deasupra este universul nostru. Nimeni nu ar putea face o asemenea fotografie, pentru ca universul este atat de mare. Calea Lactee ce are aproximativ 150,000 de ani lumina, este doar un puncticel mic, aproape invizibil in aceasta imagine generata de calculator ce se bazeaza be observarile spatiului cosmic. continuare: http://noulpamant.ro/articole/stiri/universul-electric-partea-1/

Epistola creatiei sumeriene Enuma Elish (1500 i.C.) provenita din biblioteca din Ninive a lui Asurbanipal din nordul Irakului este una dintre tabletele cu scriere cuneiforma ce povesteste lupta epica dintre zeitatea solara Marduk si dragoneasa celesta Tiamat, descoperita in ruinele din Ninive la sfarsitul secolului XIX. Continand povesti remarcabil de asemanatoare cu cele din Biblie, acestea au fost prima data publicate in 1876 sub numele de „The Chaldean Genesis.”

Multe traduceri ale acestui eveniment epic sugereaza ca povestea este despre un eveniment de natura celesta legat de formarea planetei Pamant si un mare cataclism in care planetele s-au apropiat, proces in care s-au creat imense arce electrice teoretizate sub forma Universului Electric.

„Venind din cosmos, Marduk era inca o planeta nou nascuta, o sfera de foc ce emitea radiatii. Pe masura de Marduk s-a apropiat de alte planete,   s-a imbracat in haloul lor… haloul a zece zei apropierea lui… un vortex… plin de electricitate si alte emisii… de la ceilalti membri ai sistemului solar. Zece corpuri celeste il asteptau… Soarele si celelalte 9 planete„.

„Zeii au decretat destinul lui Marduk, atractia lor gravitationala combinata… a facut acum… a determinat traiectoria orbitala a lui Marduk astfel incat sa poata pleca, insa, intr-un fel catre o batalie, o coliziune cu TIAMAT!”

Descarcari electrice… pe masura ce atractia gravitationala a celor doua planete le-a atras una catre cealalta.”” – Enuma Elish

Dovezile sugereaza, la un moment dat ca Venus s-a apropiat de Pamant avand o coada ca o cometa intinsa pe intregul cer. Arce electrice legau cele doua planete pe masura ce se apropiau una de cealalta, creand cicatrici adanci, cratere si ejectand materie ce a inceput sa cada ca o ploaie pe Pamant. Aceste evenimente, conform teoriilor sunt inregistrate in istoria omenirii ca epici a Zeilor din Ceruri si sub forma de arhetipuri sau reprezentari artistice din antichitate.

Majoritatea acestor povesti si motive artistice pot fi gasite in Egiptul antic. Aici, universul electric este dezvaluit de catre o civilizatie ce pare sa fi inteles un fapt pe care cercetatorii de astazi abia incep sa il realizeze ca fiind o paradigma mai buna pentru intelegerea modului in care Universul a fost creat si functioneaza.

Cometa Venus a lui Velikovsky
Immanuel Velikovsky a tras concluzia, in urma cercetarii sale extinse interdisciplinare, ca planeta Venus este cunoscuta din timpuri imemoriale ale civilizatiei umane ca un corp astral stralucitor de tip cometa. In timp ce exista o bogatie extraordinara de surse litarare in legatura cu aceasta informatie, dovezile pictoriale nu sunt la fel de relevante. Nu exista nici o imagine in care Venus sa fie reprezentata ca o cometa ceea ce in mod normal ar trebui sa existe. La urma urmelor, pare normal faptul ca o observatie cu ochiul liber a inspirat la inceput miturile. Asadar, imagistica ar trebui sa fie cel putin egala sau in concordanta cu sursele literare – insa e foarte clar ca nu este cazul. Am omis noi cumva ceva?  Este posibil ca imagini ale Cometei Venus sa fi fost in fata ochilor nostri de decade intregi? 
 
Poza din dreapta este facuta pe spatele tronului lui Tutankhamon. Aceasta o prezinta pe sotia regelui Tut, Ankhsunamon. Regina este prezentata purtand o coroana speciala ce este formata dintr-un disc ce are deasupra coarne de vaca si doua pene inalte. Aceasta podoaba capilara neobisnuita, a aparut in Noul Regat si este figura proeminenta in arta egipteana – multe regine pot fi vazute purtand acest tip special de coroana. Cu toate ca aceasta forma a ramas nechimbata pentru aproximativ 900 de ani, exista cateva variante in legatura cu culorile acesteia. De exemplu, discul de obicei era vopsit in traditionalul rosu egiptean, coarnele erau negre, in timp ce penele pot fi aurii, galben sau albastre si fara filamente. Precum majoritatea coroanelor egiptene ce prezinta o sfera, ea reprezinta un aspect al Soarelui sau cel putin asa au fost privite in mod conventional. Exista o neconcordanta in legatura cu aceasta linie de gandire, deoarece Soarele este o bila stralucitoare aurie – nu are coarne de vaca in jurul sau si in mod cert nu prezinta semne ale unor enorme cozi de comenta.Chiar si unui neinitiat aceasta pare sa arate ca o cometa – cu o lunga coada plina de pene. Mai mult decat atat, daca arta egipteana este folosita pentru a masura timpul, aceasta cometa ne-a brazdat cerul pentru aproape 1000 de ani. Ea este sculptata, pictata si reprezentata in statui de lungimea si latimea Vaii Nilului, ba chiar si legendara Cleopatra a purtat aceasta podoaba capilara. Ar putea fi acest tip de coroana o reprezentare fizica reala a unui proto-Venus asa cum era vazut in antichitate?Il citam pe Wal Thornhill:

‘In modelul electric al sistemului solar, orice corp pe o orbita suficient de excentrica in jurul Soarelui, va prezenta caracteristici de tip cometa. Pentru antici, a o vedea pe Venus ca o cometa ce ameninta Pamantul, Venus trebuie sa fi avut o orbita excentrica ce o aducea foarte aproape de Pamant’.

Ne uitam noi oare la cometa Venus a lui Velikovsky? Comparand coroana cometa cu diagrama lui Venus din stanga, gasim asemanari fundamentale prea apropiate pentru a le considera coincidente. Defapt, dincolo de toate intentiile si scopurile, sunt practic identice!

Sfera reprezinta corpul lui Venus: coarnele semnifica undele de soc atunci cand vantul solar se loveste de suprafata venusiana inconjurandu-i corpul datorita lipsei unui camp magnetic propriu. Cele doua pene lungi, reprezinta coada magnetica a lui Venus – impartita in doua si urmandu-i corpul, avand o dimensiune de cel putin trei ori mai mare decat diametrul sau.

Imaginea din stanga este doar o diagrama, si astazi coada de cometa a lui Venus poate fi detectata de catre magnetometre sau de catre detectoare de particule incarcate. Totusi, plasati Venus pe o orbita excentrica intr-un mediu cu particule incarcate electric si coada magnetica ce in mod normal este invizibila (si unda de soc) ar deveni extrem de vizibile.

Wal Thornhill comentand pe subiectul cozii magnetice de cometa a lui Venus:

‘O descarcare electrica in aceste filamente, astazi, le-ar face sa straluceasca si Venus ar fi o extraordinara aparitie de tip cometa, pe cer. Dovezile stau in picioare, aratand ca Venus a fost o cometa in memoria umanitatii’.

Stiinta demonstreaza incetul cu incetul ca Velikovsky a avut dreptate intr-o serie de subiecte. Poate ca acum, avand dovada coroanei de tip cometa din Egiptul antic, avem si dovada imagistica care sa completeze povestile scrise.

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Glifele Kariong – Egipteni in Australia – partea 4

Un caz de gramatica gresita Majoritatea hieroglifelor din muzee sunt din perioada dinastiilor de mijloc. Acestea sunt cele studiate si...

Închide