Un turn ciudat genereaza cu 600% mai multa energie electrica decat o turbina clasica

0

Turbina de vant  promite sa produca de 6 ori mai multa electricitate decat turbinele clasice. Acest turn ciudat actioneaza ca un cos de fum, directionand vantul care poate veni din orice unghi, printr-un tub la un generator de electricitate pe baza de turbina. Directionarea vantului printr-un pasaj ingust creaza un „efect de jet”, marind viteza vantului, in acelasi timp micsorand presiunea. Acesta se numeste Efectul Venturi. Acesta accelereaza aerul care circula prin turbina care este montata in zona cea mai ingusta a tunelului, generand electricitate.

In acest fel sistemul poate capta si genera electricitate din vant, la viteze mult mai mici ale acestuia decat in cazul tehnologiilor existente. Ideea este atat de simpla, atat de eleganta si promite sa produca mult mai multa electricitate la un cost mai mic si mult mai eficient, acesta putand fi un raspuns la multe dintre problemele generarii electricitatii din vant folosind turbine. Pe langa capitalul redus pentru investitia inintiala si eficienta crescuta la generarea de electricitate, aceasta poate fi o solutie si pentru problema din ce in ce mai mare in legatura cu pasarile si liliecii care sunt ucise de catre fermele traditionale de turbine eoliene. (Da, este o problema)

http://themindunleashed.org/wp-content/uploads/2014/04/sheerwindd-1050x828.jpg

Aceasta tehnologie nu este cu adevarat noua in stiinta dinamicii fluidelor, totusi este un mod nou de a genera electricitate, iar daca aceasta este o reteta de succes, ea promite sa creasca generarea de energie din vant intr-un mod mult mai ecologic decat ne-am fi gandit vreodata. Imaginati-va o versiune mai mica pentru cabana voastra, pentru a o deconecta de la reteaua publica de electricitate. Ei bine, aceasta este chiar o tehnologie interesanta ce poate permite deconectarea de la reteaua de electricitate publica!

invel1

Turbinele conventionale (eolienele) folosesc niste palete masive cu generator, montate in varful unui turn. INVELOX, din contra, directioneaza energia aerului catre un generator aflat la sol.

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
O planta chinezeasca putin cunoscuta plus fier omoara celulele canceroase in 16 ore

Potrivit studiilor publicate in revista Life Sciences, artemisinina - un derivat al platei Pelinita, sau Iarba sfintei Sofia (Artemisia annua -...

Închide