Un surub controversat, vechi de 300 de milioane de ani uimeste lumea stiintifica

2

Pe planeta noastra se gasesc artefacte remarcabile care, potrivit stiintei, nu ar trebui sa existe, insa ele chiar exista. Acest surub vechi de 300 milioane de ani, incastrat intr-o roca, este un alt exemplu de artefact controversat care uimeste stiinta moderna. La 7 octombrie 1996, un grup de oameni de stiinta lua parte la o expeditie  MAI-Kosmopoisk, incercand sa gaseasca fragmente ale unui corp celest care a cazut in regiunea Kaluga in vestul Rusiei.

Ceea ce nu se asteptau sa descopere era un artefact absolut unic ce pana in ziua de astazi nu isi poate gasi nici o explicatie. millionyearsoldartif01

Atunci cand Dimitry Kurkov, cel care a descoperit roca cu pricina si a curatat-o de murdarie, a putut observa un surub incastrat in aceasta. Surubul, caruia i se pot vedea clar capul si filetul, are o lungime de circa 1 cm si un diametru de aproape 3 mm.

Cercetatorii au crezut initial ca facea parte candva dintr-un utilaj agricol, insa examinandu-l indeaproape, s-a descoperit ca surubul era extrem de bine fixat in roca.

Studiile cu raze-X au eliminat posibilitatea ca acesta sa fie corpul unei fosile de Crinoid, pentru ca dimensiunile sale sunt mult mai mari decat cele ale animalelor marine vizate. Geologii au estimat varsta rocii undeva intre 300 si 320 de milioane de ani.

millionyearsoldartif03

Cine a lasat acest obiect uimitor pe Pamant? A apartinut oare acest artefact extraterestru unei civilizatii stravechi cu mult mai avansate decat a noastra?

Acum 300 de milioane de ani, primele animale de pe uscat abia incepeau sa evolueze in dinozauri. Nu existau oameni pe planeta in acea perioada. Deci, cum a ajuns acest artefact intr-o roca veche de 300 de milioane de ani? A fost lasat surubul de catre extraterestrii care au vizitat Pamantul?

millionyearsoldartif02

Descoperirea a fost studiata intensiv in diverse institute stiintifice din Rusia – geologi, fizicieni, paleontologi, mineralogi au demonstrat cu totii ca surubul exista in roca sedimentara inainte de a fi montat pe acea piatra. Toti tehnicienii care au examinat acest artefact sunt convinsi ca surubul a fost contruit in mod artificial si nu printr-un proces natural.

millionyearsoldartif01

Nu este primul obiect vechi de milioane de ani care a fost descoperit. Exista si alte artefacte care ataca puternic scenariul evolutionist.

In 1889, muncitori din sud-vestul statului Idaho au descoperit  Figurina Nampa, un artefact modelat cu extrem de multa precizie din argila, care a uimit cercetatorii mai multi ani la rand.

In 1885, un muncitor ce lucra intr-o topitorie  a lui Isador Braun of Vocklabruck, Austria, a descoperit un cub mic modelat dintr-o bucata de fier, prins intr-un bloc de carbune datand din epoca Tertiara, o perioada care s-a desfasurat de acum 65,5 milioane de ani pana acum 2,6 milioane de ani.

In 1851, un obiect care semana cu o  incrustata cu modele fine din argint sub forma unei vite de vie a fost descoperita intr-o roca sedimentara solida, la 4,5 m adancime. Varsta presupusa a acestei vaze, potrivit rocii in care a fost descoperita, este de mai multe milioane de ani.

Un obiect vechi de milenii, extrem de complex (Calcaiul de la Aiud) si cu origini necunoscute a fost descoperit in Romania.

O  a fost descoperita in Vladivostok, Rusia. Defapt, exista atat de multe descoperiri uimitoare incat este indubitabil ca ele pun sub semnul intrebarii cele mai fundamentale doctrine ale stiintei moderne.

Surubul descoperit in regiunea Kaluga este un alt artefact uimitor cu origini necunoscute care nu poate fi explicat de catre stiinta moderna. Cu siguranta cineva pasea pe Pamant cu milioane de ani in urma, insa aceste fiinte nu erau oameni.

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

2 comentarii

 1. Ce dovada aveti ca este de 300 de milioane de ani? Cum a fost datat? Au spus oamenii de stiinta ! BV !!!
  Ma umfla rasul!
  PS: nu am citit articolul pentru ca e pierdere de vreme, dar mi-a placut titlul.
  :)))

 2. Salut Ion
  Nu am ce sa iti raspund, dar nu pot sa nu ma minunez de faptul ca ai avut timp si rabdare sa lasi un comentariu dar sa nu te obosesti sa citesti articolul… 🙂

  Seara minunata!
  Razvan

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
O piramida din Crimeea datata in vremea dinozaurilor

Aceasta ar putea fi descoperirea secolului. Un cercetator spune ca a descoperit in mod accidental o piramida in Crimeea, Ucraina....

Închide