Un Stonehenge în India

0

Un complex misterios de pietre erecte – extrem de similare celor din cadrul faimosului Stonehenge – se află în Willong Khullen, un mic sat din Manipur, din nord-estul Indiei.

Care a fost scopul strângerii laolaltă a tuturor acestor structuri pe aceste dealuri? De ce a fost atât de important să le așeze exact în acest loc? Au fost ele folosite pentru ceremonii religioase și/sau funerare? Erau considerate sacre sau erau folosite ca observator astronomic, ori ambele?

În zona învecinată satului Willong nu s-au raportat materiale stâncoase masive, ca cele descoperite în cadrul ansamblului.

O legendă locală ne spune că aceste structuri gigantice au fost ridicate de strămoșii care au locuit în zonă și că fiecare stâncă are o poveste unică de spus.

Din păcate, acest complex megalitic extrem de intrigant nu este foarte cunoscut oamenilor din afara zonei respective, doar cei care locuiesc în zona satului Willong, ce au coabitat continuu cu pietrele.

Acești oameni spun că numărul lor este necunoscut pentru că există acolo un spirit care în mod deliberat te confuzează la mijlocul numărătorii. Unii dintre cei care au încercat să numere pietrele au declarat că numărul total al acestora este de 135.

Coloanele sunt așezate pe zone în pantă și au dimensiuni variate; cea mai înaltă are aproximativ 7 metri înălțime și aproape 1 metru grosime.

Pietrele verticale de la Willong sunt înconjurate de multe legende păstrate și transmise oral de la o generație la alta.

O altă legendă locală povestește că structurile gigantice au fost ridicate de de strămoșii care au locuit în zonă și că fiecare stâncă are o poveste unică de spus. Printre alte credințe străvechi ale oamenilor din zonă se găsește și aceea prin care fiecare stâncă are propiul ei nume și că ele ”chiar vorbesc” una cu cealaltă noapte.

Cu o voce masculină, fiecare rocă o strigă pe cealaltă pe nume, precum: ”Kala”, ”Kanga”, ”Hila” etc.

Sătenii au explicat că doar cineva cu o putere excepțională și forță deosebită se poate gândi să ridice o stâncă în acel loc. Una dintre aceste roci gigantice stă separată, undeva la marginea satului. De-a lungul multor generații, oamenii au crezut că aceasta a fost trimisă de Dumnezeu să marcheze unicitatea satului Willong, situat pe o pantă abruptă pe dealurile din zonă.

 

Astăzi, practicile și credințele oamenilor legate de modurile de venerație ale strămoșilor au fost uitate. La Willong, mai există astăzi doar câțiva bătrâni care știu istoria acestor pietre gigantice, însă în curând, toate cântecele populare și poveștile legate de acestea, ar putea fi uitate – pentru totdeauna.

Scris de A. Sutherland, redactor la AncientPages.com

sursa: http://www.ancientpages.com/2016/07/30/indias-mysterious-stonehenge-prehistoric-complex-of-gigantic-standing-stones-of-willong-is-an-enigma/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Dacă facem Eneagrama mică: pericolul unei povești singulare

În ultimul timp, mă regăsesc din ce în ce mai plictisit când vorbesc despre Enegramă sau îi ascult pe alții...

Închide