Un soft identifică orice plantă după poză

0

Există în lume în ziua de astăzi aproximativ 400.000 de specii de plante care fac flori și de aceea este de înțeles de ce este dificil să le ținem socoteala. Marea majoritate dintre noi nu pot recunoaște și numi decât o mână de plante, chiar dacă ne-ar plăcea să fie altfel. Dacă îți dorești să îți îmbunătățești cunoașterea plantelor, există vești bune. La fel ca în cazul multor alte lucruri, există un soft pentru asta!

Dacă treci vreodată pe lângă o plantă pe care ți-ai dori să o identifici, sau dacă ai cunoștințe bogate despre plante pe care vrei sa le împărtășești cu alții, atunci PlantNet este aplicția potrivită pentru tne. Aceasta este disponibilă pentru iPhone și telefoane Android, este un fel de ”Shazam” pentru plante. Este o realizare deosebită dacă ne gândim la ceea ce poate face tehnologia în ziua de azi.

Cum funcționează aplicația?

Softul funcționează prin colectarea datelor din rețele sociale mari, care încarcă poze și informații despre plante. Cercetători din cadrul unor organizații de cercetare franceze, precum Cirad, IRA, Inria/RD și Rețeaua botanică Tela au dezvoltat aplicația.

Softul are o parte de vizualizare ce recunoaște multe specii de plante, cu condiția ca acestea să fi fost ilustrate destul de mult în baza de date botanică de referință. Plant Net lucrează în acest moment cu mai mult de 4.100 de specii de floră sălbatică din Franța, iar lista de specii este oferită prin interediul aplicației. Numărul de specii incluse și imaginile folosite de aplicție cresc odată de utilizatorii softului contribui la acest lucru.

1-PlantNet-iPhone-Reconnaissance-Plantes-Fleurs

Cu toate că nu este decât un mic procent din plante ce poate fi identificat în acest moment, cu cât există mai mulți utilizatori, cu cât se implică participanți din mai multe țări, cu atât aplicația va deveni mai versatilă. În cazul în care vă interesează aplicație, începeți să contribuiți chiar de astăzi.

Ce valoare adaugă această aplicație?

Cu toate că în prezent aplicația nu se concentrează pe plante comestibile, ea este o bază pentru munca de colectare de identificare a plantelor ce sunt periculoase pentru om sau din contră, sunt extrem de interesante. O persoană normală în ziua de astăzi poate ajung să aprecieze mai mult natura în acest fel, dar și să o ajute în alegerea plantelor din spațiul în care locuiesc.

În viitor, o bază de date cu plantele comestibile i-ar putea ajuta pe cei care culeg plante sălbatice. Acestea nu sunt doar o sursă de hrană lipsită de pesticide, dar sunt și mult mai pline de nutrienți. În același timp, aplicația, în timp, va împinge tot mai mulți oameni către natură, pentru căde acum pot merge în locuri sălbatice să învețe despre ceea ce îi înconjoar.

sursa: 

 

 Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Beneficiile clătitului gurii cu ulei

Fiind inițial un ritual Ayurvedic vechi de 3.000 de ani, clătitul gurii cu ulei implica luarea unei linguri de ulei...

Închide