Un puzzle vechi se rezolva partial

0

Multe medii diferite au fost considerate ca fiind etapa evolutiei pre-celulare, inclusiv ejectiile hidrotermale din apa oceanului, din cauza injectiilor de hidrogeluri si a microlelementelor minerale din aceste izvoare calde submarine, ce provin din zona situata imedita sub scoarta Pamantului.

Insa cum s-au intalnit bio-moleculele intre ele si cum si-au mentinut o distanta suficient de mica pentru a porni procesele complicate ale reactiilor biochimice este inca un mister. In timp ce se faceau cercetari pentru realizarea unor precese de productie ieftine pentru medicamente (hidrogelurile sintetice sunt foarte scumpe), cercetatori de la Cornell University au descoperit ca in cadrul simularilor facute cu apa marina ancestrala, argila formeaza un hidrogel – o masa cu spatii interioare mici capabila sa absoarba lichide.

Vermilion Cliffs si reliefurile caracteristice acestuia. Fundalul prezinta un mare bloc compact denumit Echo Cliffs, acolo unde soseaua construita s-a prabusit. Fotografie:

„Am venit cu propunerea prin care in primele momente ale istoriei geologice ale planetei, hidrogelul argilos a fost sursa acestei apropieri intre biomolecule si sustinator al reactiilor biochimice”, spune Dan Luo, profesor de inginerie biologica si de mediu, membru al .

De-a lungul milioanelor de ani, substantele chimice „inchise” in aceste spatii inguste este posibil sa fi pornit rectiile complexe care au dus la formarea proteinelor, a ADN-ului si in cele din urma a tuturor elementelor care stau fac celulele sa fie structuri vii.

Hidrogelurile argiloase ar fi putut pastra in interiorul lor si proteja aceste procese chimice pana in momentul in care membrana ce inconjoara celulele vii s-ar fi dezvoltat. Pentru a testa si mai in profunzime aceasta idee, echipa lui Luo a experimentat cu succes sinteza proteinelor intr-un hidrogel argilos, metoda mult mai ieftina decat tehnica actuala de producere a acestora. Experimentele pe care le-a continuat Carl Sagan de la  Cornell, dar si altii, au demonstrat ca ca aminoacizii si alte biomolecule si-ar fi putut extrage energia necesara fie din fulgere, fie din cosurile vulcanice submarine.

Insa, tinand cont de vastitatea oceanului, cum s-au putut intalni aceste molecule si ajunge destul de aproape una de cealalta pentru a forma structuri complexe si ce anume le-a protejat de mediul exterior dur?

Cercetatorii au sugerat in trecut ca ele au fost protejate de baloane minuscule de grasime sau de polimeri, in fapt un soi de precursor al membranei celulare. In acest moment ei au realizat ca de fapt au descoperit raspunsul la o intrebare care isi astepta raspunsul de foarte mult timp, in legatura cu evolutia biomoleculelor.

Dovezile geologice descoperite sustin faptul ca argila s-a format pentru prima data – sub forma de silicati scursi din roca – exact in momentul in care biomoleculele au inceput sa se formeze in interiorul primelor protocelule – structuri asemanatoare celulelor, insa incomplete – si in cele din urma au devenit celule cu membrana inchisa. Evenimentele geologice au fost sincronizate cu cele biologice, spun cercetatorii, insa modul in care au evoluat aceste procese este inca neclar.

nota: evident ca „mana lui Dumnezeu” este nevazuta in cadrul acestui proces si detine cheia raspunsurilor la toate misterele pe care stiinta, in mod benefic pentru evolutie, incearca sa le dezvaluie.

sursa: http://www.messagetoeagle.com/claylifeoriginated.php#.UoMo6VM4kcc

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Ciudatul caz al femeii care „simte” masinile

Aceasta este, pana acum, singura persoana de pe planeta identificata cu un soi de sinestezie denumita "atingerea oglinda". O persoana...

Închide