Un indian a plantat cu mana lui o intreaga padure

0

Daca toti oamenii ar decide sa ia atitudine de fiecare data cand sunt martori la o injustitie, nu ar mai fi nevoie de niciun conflict ulterior. Exact asta a facut Jadav Payeng cand si-a dat seama ca trebuie sa protejeze vietuitoarele salbatice din zona in care locuieste, nordul Indiei, regiunea Assam. Totul a inceput in 1979 cand inundatii masive au adus foarte multi serpi pe tarmul nisipos din apropierea casei in care locuia de 16 ani. Dupa ce fluxul de apa s-a retras, Payeng a gasit locul plin de reptile moarte; acel moment i-a schimbat viata total.

http://themindunleashed.org/wp-content/uploads/2014/04/this-indian.jpg

“Serpii au murit de la caldura, fara a avea un acoperamant. Am stat jos si am plans toate acele corpuri fara viata. Era un macel. Am alertat departamentul silvic si i-am intrebat daca nu pot replanta on zona. Raspunsul a fost ca nu creste nimic acolo. In schimb, mi-au spus ca as putea incerca sa cresc bamabus. A fost greu, dar am reusit. Nu m-a ajutat nimeni. Nimanui nu i-a pasat spune Payeng, care are varsta de 47 de ani acum.

Dupa momentul care i-a deschis ochiii, Jadav a inceput sa ingroape seminte de-a lungul tarmului nisipos pentru a crea un refugiu pentru viata salbatica.

Fotografie: http://www.harekrsna.com/sun/news/05-12/forest3.jpg

Au trecut 30 de ani pentru ca munca lui sa fie remarcata si sa primeasca bine meritata atentie internationala, insa nu a durat mult pana regiunea sa beneficieze de padurea „manufacturata”. Pana azi, Jadav a plantat peste 1.360 de acri de padure singur. Demonstrand o intelegere profunda a echilibrului ecologic, Payeng a adus chiar si furnici pentru a crea o armonie naturala in cadrul ecosistemului pe care l-a crescut. Nu dupa mult timp, tarmul ars de soare, s-a transformat intr-un mediu autosustenabil  unde au putut vietui o multitudine de creaturi. Padurea luxurianta ce ii poarta numele este in prezent un rai pentru numeroase pasari, cerbi, rinoceri, tigri si elefanti – specii ce pana odinioara erau in primejdie de a ramane fara un habitat natural in care sa creasca. Ceea ce este interesant, in ciuda caracterului evident al proiectului este faptul ca oficialii au devenit constienti de acesta abia in 2008. De atunci, totusi, oficialitatile au inteles eforturile cu adevarat remarcabile ale acestui om. 

“Suntem realmente uimiti de Payeng,” spune Gunin Saikia, ingrijitr-asistent al padurilor. “Acest om a muncit aici timp de 30 de ani. Daca ar fi trait in orice alta tara, ar fi fost facut erou national.”

In timp ce eforturile sale nu au primit recunoasterea pe care o merita, totusi, exemplul lui Payeng este o adevarata sursa de inspiratie pentru toti cei care vad diverse oportunitati ce pot avea un impact puternic asupra lumii.

Urmariti videoclipul:

sursa: themindunleashed.org/2014/04/indian-man-planted-entire-forest-hand.html

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Un sirop natural impotriva tusei este de 5 ori mai bun decat orice medicament

Cumva ati racit din nou sau vi s-a infundat nasul? Inainte de a ajunge sa ingerati pastile fara masura, uitati-va...

Închide