Un incredibil fulger „sacru” artificial de 1.7 milioane de volti creaza miracole!

0

Pentru grecii vechi, fulgerul insemna ca Zeus, stapanul Cerurilor, era manios si suparat. Zeul obisnuia sa arunce fulgere terifiante, ca niste sulite de foc. Aceasta era pentru antici, „o lumina sacra”.

Intr-un laborator de langa Chicago, Illinois, un inginer electrician pensionar, Bert Hickman, foloseste un accelerator de particule din plastic acrilic pentru a imortaliza „mania lui Zeus” . In acest fel, el continua intelepciunea straveche, odinioara confirmata doar in taramurile zeilor, la sensul figurat.

„Figurile Lichtenberg sunt modele de tip ramura, asemanatoare copacilor, ce se formeaza cateodata pe suprafata sau in interiorul materialelor izolatoare prin descaracarea unor sarcini electrice de voltaj foarte mare. Pimele figuri Lichtenberg au fost niste modele bi-dimensionale ce s-au creat din praf pe placi izolatoare incarcate cu sarcina electrica…”

„Principiul care este implicat in formarea acestor imagini este fundamentul celui care sta la baza copiatoarelor moderne sau a imprimantelor laser. Folosind materiale moderne si acceleratoare de particule puternice, pot fi create extraordinare figuri Lichtenberg, imprimate in interiorul unor placi de acril, practic realizandu-se niste sculpturi ale fulgerului”, explica dl. Hickman.

Figurile Lichtenberg prezinta modele ce sunt asemenatoare la diverse scari de marire. Aceasta proprietate sugereaza ca figurile Lichtenberg  pot fi descrise matematic printr-o ramura a matematicii numita Geometrie fractala, deorece aceasta similaritate este o proprietate de baza a fractalilor. Ceea ce este important este ca obiectele fractalice nu au dimensiuni integrale (fie ca este vorba de obiecte 2D sau 3D), ci au dimensiuni fractalice.

Un fulger ce a fost inghetat in timp, ceea ce Bert Hickman numeste „Captured Lightning”  (Fulger capturat)
Fotografie: B. Hickman
Aceasta figura Lichtenberg sau „copac electric” s-a format in interiorul unui cub din polimetil-metaacrilat (PMMA) de 4 cm.
folosind un accelerator de electroni de MeV . Bert Hickman, Stoneridge Engineering

Extraordinare figuri, produse de o descarcare electrica ce se formeaza atunci cand mai mult de 1.7 milioane de volti sunt descarcati in blocuri de plastic de diferite dimensiuni. Experimentul a fost condus de catre un cercetator german, Georg C. Lichtenberg, la sfarsitul secolului 18, folosind pudra de sulf.

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Trezirea constiintei umanitatii – MEDITATIE GLOBALA

Buna seara romani! Mai sunt cateva ore pana la evenimentul despre care vreau sa va vorbesc pe scurt. Azi vom...

Închide