Un cub metalic antedeluvian buimaceste cercetatorii

0

Acest artefact antic este o piatra de incercare pentru stiinta moderna. El a aparut neasteptat, fara nicio dovada in legatura cu perioada de dezvoltare precedenta; sofisticarea tehnologica a acestuia pare total desprinsa de posibilitatile cunoscute ale oamenilor primitivi.

Cine oare avea nevoie de acest obiect cu milioane de ani in urma?

In 1885, un muncitor care lucra la o topitorie de fier a lui Isador Braun of Vocklabruck, din Austria, a descoperit o bucata de fier de forma cubica, mica, incrustata intr-un bloc de carbune datat in perioada Tertiara, care a durat de acum aproximativ 65,5 milioane de ani pana acum 2,6 milioane de ani in urma.

 

Acest obiect metalic neobisnuit de forma aproximativ cubica este cunoscut sub numele de The Bucket of Salzburg (Galeata din Salzburg) sau The Wolfsegg Iron (Fierul lui Wolfsegg). Varsta acestui obiect sugereaza ca exista o civilizatie antica extrem de avansata in acea regiune, in perioada respectiva. Aceste fiinte erau niste metalurgisti desavarsiti. Oare au locuit ei in zona Austriei moderne sau era vorba doar de niste vizitatori din alte parti?

In cartea lui Michael Cremo  exista nenumarate exemple de obiecte vechi de milioane de ani, despre care stiinta moderna sustine ca nu ar trebui sa existe, pur si simplu. Obiectul a fost dus la Muzeul din Salzburg, unde a fost examinat meticulos de catre fizicianul austriac Karl Gurls. Conform testelor, acesta este compus dintr-un aliaj de otel si nichel si masoara 6,70 cm pe 6,70 cm pe 4,70 cm si cantareste 0,8 kg. De asemenea o gravitatie specifica de 7,75.

„Marginile acestui obiect straniu erau deja drepte si perfect definite; patru fete erau plane, in timp ce alte doua, opuse, erau convexe. Un sant destul de adanc a fost facut de jur imprejurul cubului, pana la aproximativ jumatatea inaltimii sale.”

„Nu exista niciun dubiu in legatura cu faptul ca acest cub a fost confectionat de catre o masinarie si ca era parte dintr-un mecanism mai mare„, spune Rene Noorbergen, autor si investigator al fenomenelor care au validitate, insa nu au o explicatie stiintifica. 

O microanaliza cu raze de electroni a dezvaluit faptul ca ciudatul cuboid de metal nu are nicio urma de nichel, crom sau cobalt in compozitie, ci este format dintr-un tip anume de fier forjat.

 

Aceasta compozitie parea sa excluda posibilitatea ca acest obiect sa fie un meteorit, dupa cum au sugerat unii cercetatori. Incurcati de aceasta descoperire, cerecetatorii de la Institutul Geologic din Austria (Geologisches Bundesanstalt), au determinat in cele din urma ca acest cub de metal este o lucrare artificala. Provenienta artefactului, insa, este inca necunoscuta.

Totusi, exista destule dovezi stiintifice care pot sustine ca autenticitatea acestui obiect extrem de vechi nu ar putea sa fie reala – insa el totusi exista! Informatiile de mai sus au fost publicate in revista Nature (Londra, 1886) si in revista L’Astronomie (Paris, 1887).

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Citește articolul precedent:
Respiratia Pamantului

Clipa de clipa, timpul se masoara in respiratii. In nasterea si moartea formei. In extragerea infinitului din oul lui inexistent...

Închide