Trovantii – pietrele care cresc

0

Ne vom concentra atentia azi asupra unui fenomen geologic uimitor, asa numitul fenomen al pietrelor care cresc. Este dificil sa ne imaginam ca aceste pietre pot realmente sa creasca, insa ele chiar par sa fie vii! Rezervatia Muzeului National al Trovantilor se afla in judetul Valcea, aproape de drumul ce leaga Ramnicu Vlacea de Targu Jiu, la 8 km. de Horezu.

Aici este un mic sat denumit Costesti, unde exista niste pietre fascinante si misterioase, tovanti, ce, conform credintelor locale au viata in ei. Trovant este un cuvant din limba romana ce inseamna nisip cimentat.

Trovantii sunt un fenomen geologic ce se manifesta prin forme sferoide de nisip cimentat care au aparut in urma unor activitati seismice puternice. Cutremurul ce a creat primii trovanti se spune ca a avut loc acum 6 milioane de ani. Ceea  ce face ca acesti trovanti sa fie unici si misteriosi este ca se reproduc in contact cu apa. Dupa ploi puternice pietrele cresc cu de la 6-8 milimetri pana la 6-10 metri. Este intr-adevar remarcabil!

Unul dintre cele mai stranii aspecte in legatura cu aceste pietre este faptul ca desi dimensiunile lor sunt variate, de la cativa milimetri pana la chiar 10 metri, sunt foarte asemanatoare din toate punctele de vedere, chiar daca tinem cont de faptul ca in natura exista o lege care face ca sa nu existe lucruri precum pietre identice.

 

Trovantii din Romania sunt pietre care cresc.

 In plus, exact ca in cazul pietrelor faimoase din Death Valley, California, trovantii se misca dintr-un loc in altul deseori. Cercetatotii cred ca pietrele cresc in dimensiuni datorita continutului de diverse saruri minerale ce se afla sub cojile lor. Atunci cand suprafata devine uda, aceste substante chimice incep sa se imprastie si creaza presiune asupra nisipului, facand ca pietrele sa „creasca”.

  O piatra „vie”.

Un trovant ce are o forma neobisnuita.
 

Trovantii in ziua de azi sunt protejati prin lege.
In ciuda celor mai mari eforturi din partea cercetatorilor nu s-a putut emite o explicatie logica in legatura cu faptul ca pietrele au extensii ce amintesc de radacini, iar cand sunt taiate in sectiune prezinta cercuri colorate, intocmai ca la copaci.

Aceste pietre se comporta aproape precum o forma necunoscuta de viata anorganica! Nu putem nega faptul ca planeta noastra este intr-adevar uimitoare! Localnicii sunt constienti de proprietatile neobisnuite ale trovantilor de mai bine de 100 de ani insa nu le-au acordat o atentie speciala.

Azi Muzeul Trovantilor este in patrimoniul UNESCO.

sursa:

nota: existenta trovantilor ne arata ca viata este intr-adevar ceva fascinant si ca daca o anumita manifestare nu se incadreaza in propriul sistem de credinta sau legi pe care le cunoastem, nu inseamna ca nu exista. O forma de viata e o forma de viata si toata materia e in-sufletita, inclusiv regnul mineral, asadar, salutati-i pe fratii vostri de spirit trovantii. Acestia, cu siguranta, ne pot invata tacerea si rabdarea.

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Conferintele lui Krishnamurti la San Diego

Acum un an de zile vi-l prezentam pe cel care a fost considerat de catre Miscarea Teosofica incarnarea lui Maitreya:...

Închide