Trecutul misterios al Braziliei

0

Brazilia, cea mai mare tara din America de Sud, are granite comune cu toate celelalte tari de pe continent, mai putin Chile si Ecuador, fiind in acelasi timp cea mai mare tara din lume unde se vorbeste portugheza. Are o imensa padure tropicala in Bazinul Amazonului, care este camin pentru o fauna extrem de diversificata. Atunci cand europenii au ajuns in America Centrala si in Peru, ei au intalnit civilizatii avansate, insa in Brazilia au intalnit doar triburi bastinase, traind in comuniune cu natura. In decursul ultimilor ani, totusi, cercetatorii au descoperit faptul ca aceasta tara are un trecut fascinant.

Amazon_forest

Jungla amazoniana este extrem de densa, insa, in zonele defrisate, la granita cu Bolivia de nord, s-au descoperit urme ale unor civilizatii disparute. S-au dezgropat doar unele parti ale acestui sit, insa se estimeaza ca populatia in aceasta urba ajungea la 60.000 de suflete. In aceiasi regiune s-au descoperit structuri formate din retele de santuri, de aproximativ 11 metri latime si peste 1 metru adancime, dublate de damburi de pamant. Unele dintre acestea erau inconjurate de niste movile putin inalte unde s-au descoperit piese de ceramica si unelte de piatra. Mai bine de doua sute de structuri geometrice au fost descoperite pana acum, unele dintre ele fiind vechi de 1.700 de ani. Aceste forme geometrice au forma unor cercuri sau patrate uriase. In sudul regiunii Xingu din Brazilia, s-a descoperit o comunitate de mii de oameni, ce a trait in sate de mari dimensiuni, ce aveau forme organizate dupa un model de tip grila, legate intre ele cu retele complexe de drumuri. Satele erau inconjurate de santuri imense, unele pline cu apa, in zonele umede, iar accesul catre acestea se facea pe poduri.

Potrivit profesorului Homet :

‘ exista un intreg lant de urne funerare care provin din zona mediteraneana, pe intregul teritoriu al Braziliei si al Argentinei, aceste cosgiucguri ceramice fiind deseri decorate cu fete umane si de aceea sunt numite urne funerare portet’.

Homet concluzioneaza:

‘Daca luam in considerare locurile unde acestea au fost gasite, faptul ca ele practic conecteaza continentele, trebuie sa luam in considerare faptul ca ele au fost aduse in toate aceste locuri de catre o singura civilizatie.

Pe coasta Insulei Santa Caterina, in provincia braziliana cu acelasi nume, s-au descoperit desene in piatra construite din cercuri duble concentrice, linii ondulate si fome de diamant, simboluri ce apar in Epoca de Piatra pe cealalta coasta a Atlanticului. Aceste cercuri de piatra sunt intalnite pe intregul glob, dar mai ales in insulele britanice. Unele dintre acestea au fost descoperite in America de Nord, Peru si pe Insula Pastelui. Multe dintre cele mai vechi situri descoperite sunt aliniate cu pozitia soarelui la solstitiu, atunci cand multe ritualuri aveau loc. Stonehenge, faimosul cerc de piatra englez, vechi de 5.000 de ani, de exemplu, este aliniat atat cu solstitiul de vara cat si cu cel de iarna. Pe varful unui deal din statul brazilian Amapa, exista un cerc de piatra, construit din 127 de pietre, aliniat solstitiului de iarna. Se crede ca este vechi de cel putin 2.000 de ani.

 

brazilian_stonehenge

Arheologii brazilieni au descoperit un cerc de piatra extrem de bine conservat, pe varful unui deal din Amazon. Aceasta descoperire uimitoare este situata in statul Amapa, in zona nordica a Amazonului brazilian. Este posibil sa fi existat niste indieni primitivi, iar acestia sa fi construit aceasta structura? ()

Dolmeni, care sunt blocuri imense de piatra asezate de obicei pe suporti din piatra asezata vertical (formand un asa numit trilit), au fost descoperiti in multe zone din intreaga lume, inclusiv in New England din America de Nord.

dolmen-for-young-girls-to-visit1

In statul brazilian Rio Grande de Sul, exista dolmeni ce sunt similari celor din Europa, din perioada primitiva.

BRfotoDolmenRioGrandedoSul120m_

Dolmeni langa Rio Grande de Sul, Brazilia

TrilithRioGrandeDoSul

Trilitii din Río Grande do Sul din sudul Braziliei.

Homet declara ca acest tip de constructii pe care le-a vazut in Brazilia seamana cu miile de constructii asemanatoare din Algeria.

brazilian-indians

Diversi calatori prin jungla amazoniana au declarat ca au zarit in peregrinarile lor indieni albi cu parul rosu. Harold T. Wilkins, cunoscut pentru cercetarile sale in America de Sud, a declarat in 1929 ca americanul Lawrence Griswold a fost capturat de catre indienii Shuara, care l-au purtat in amonte pe raul Juara. In aceasta aventura, grupul a ajuns la ruinele unui oras antic, despre care se spune ca a fost construit de catre oameni inalti cu parul rosu, care conform traditiilor orale s-au transformat in oamenii acestui trib, datorita comportamentului lor rautacios de dinaintea Potopului. Exista urme ale unor populatii cu parul rosu si cu pielea alba in Peru, dar si in alte parti ale lumii. Parte din populatia pre-spaniola din Insulele Canare era formata din persoane albe, cu parul rosu, populatie cunoscuta sub numele de Guanche, ce sustine ca a supravietuit Potopului. Numeroase legende vorbesc despre acest tip de oameni care au fost implicati intr-un conflict violent in epoca antedeluviana. Acelasi lucru se sugereaza si intr-o legenda alegorica, neinteleasa din Egiptul antic.

Indienii Guarani, din Brazilia, Uruguay si Paraguay, sustin faptul ca stramosii lor vin dintr-o tara indepartata si ca acestia au traversat oceanul, inainte de a ajunge in aceste locuri. Exista sute de legende alegorice in leagtura cu potopul pe intregul mapamond, inclusiv in randul triburilor bastinase din America de Nord. Una dintre cele mai cunoscute cunoscute in randul bastinasilor din Brazilia, povesteste despre o mare inundatie, din care doar doi frati si sotiile lor au supravietuit. Exista dovezi ce sugereaza ca Marele Potop a avut loc cu 5.000 de ani in urma, atunci cand au avut loc schimbari climatice si inundatii peste tot pe glob. In acea epoca, mai multe civilizatii s-au nascut „complet dezvoltate”, fiind o alta dovada a faptului ca de fapt acestea au fost niste renasteri dupa distrugerile epocii anterioare. De-a lungul coastei de sud a Braziliei, mai ales in statul Catarina, arheologii au descoperit mai mult de 1.000 de piramide cu baza patrata, construite din scoici, cele mai vechi dintre ele fiind datate cu aproximativ 5.000 de ani in urma. In unele dintre acestea s-au descoperit ramasite umane si artefacte de inmormantare, incluzand aici platose confectionate din scoici, sub forma unor animale sau pasari. Nimeni nu stie cine sunt cei care le-au confectionat sau de unde au venit acestia.

Scribii sumerieni spun ca Annunaki au cauzat Potopul din cauza comportamnetului malefic al omului. Multe Legende antice se bazeaza pe povestea conducatorilor Annunaki. Adaptate la cultura locala, aceasta poveste a continuat sa existe in multe parti ale lumi, pana in ziua de azi, inclusiv in randul indienilor Guarani din Brazilia. Oare acestia au preluat-o de la o populatie care traia deja acolo, care a imprastiat aceasta legenda, a construit cercurile de piatra, dolmenii. Daca adaugam la acest fapt si existenta populatiilor cu piele alba si parul rosu de pe ambele coaste ale Atlanticului, putem spune ca acestea sunt dovezi ale contactului dintre Lumea Veche si Lumea Noua, dupa cum cred multi cercetatori neoficiali?

2015, de Leonard Farra

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Traind ca testoasa: cum o tehnica simpla de respiratie iti poate dubla durata vietii

Este posibil ca oamenii sa traiasca 200 de ani, sau chiar mai mult? Pare a fi ireala o asemenea idee,...

Închide