Trasand trecutul – noi descoperiri la Nazca – partea 3

0

  • Robin Edgar – Eclipsele solare Robin Edgar din Canada propune teoria prin care figurile de la Nazca au fost inspirate de catre si facute in mod intentionat pentru a fi vazute, de catre (asa numitul) “Ochi al lui Dumnezeu” care se manifesta in timpul eclipselor totale de soare. O serie extraordinara de eclipse solare a coincis cu constructia luniilor de la Nazca. Unele linii sunt aliniate cu pozitia solstitiului de iarna ce este considerata ca fiind moartea si renasterea Zeului Soare. continuare: http://noulpamant.ro/articole/stiri/trasand-trecutul-noi-descoperiri-la-nazca-partea-2/

Profesor Anthony Aveni – Cultul apei

Anthony Aveni compara liniile de la Nazca cu liniile din Cuzco [dreapta]. Acele linii au fost facute in legatura cu un calendar apa si zeitatile montane. In acest fel, indienii Nazca sarbatoreau un ritual al cultului apei. Figurile si liniile erau folosite ca si carari pentru dansurile ceremoniale.

Michael Coe – Locuri ceremoniale

Michael Coe crede de asemenea ca liniile respective reprezinta drumuri sacre folosite pentru anumite ritualuri ceremoniale specifice. Insa, in principal, liniile erau o ofranda pentru batrani si zeitati montane care aduceau apa pe campurile lor.

Georg A. von Breunig – Stadion de sport

Breunig considera ca Nazca a fost folosita pentru a onora o serie de zei speciali sau niste competitii rituale. Zona era folosita pentru un fel de Olimpiada unde atletii trebuiau sa alerge de-a lungul diverselor forme ale cararilor. Aceasta teorie a fost sustinuta si de catre faimosul profesor Hoimar von Ditfurth.

Codul lui Carl Munck: Gematria antica a numerelor

Aceasta teorie spune ca siturile antice de pe glob sunt pozitionate in mod precis intr-un sistem global de coordonate in relatie cu pozitia Marii Piramide de la Gizeh. Pozitiile acestor situri sunt relevate de catre geometria constructiilor lor. Un sistem extraordinar de vechi de numere a fost folosit pentru acest lucru pe care noi il numim Gematria. Numerele gematriane sunt regasite in religiile si miturile antice, inclusiv in Biblie. Numerele gematriane au fost folosite in sistemele utilizate pentru greutati si masuratori de catre antici, incluzandu-i pe greci, egipteni, persi, babilonieni si romani.

Codul sistemului foloseste constante matematice, precum pi  sau radianul. Sistemul foloseste de asemenea conventii ce inca sunt in uz, precum cercul de 360 de grade, unghiul de 60 de minute, minutul de 60 de secunde, sistemul de numere in baza 10, piciorul de 12 inci si mila de 5280 de picioare. Vechii mayasi au folosit numere gematriene in sistemul lor foarte precis de a masura timpul. Liniile de la Nazca sunt localizate in aceasta matrice a sistemului. Aceasta teorie este parte dintr-o noua stiinta ce se cheama arheocriptografie.

O teorie similara este adusa in atentie de catre John D. Miller. El a analizat diferite constructii de pe glob si a descoperit valoarea de 177 de picioare in cladirile antice si in vechile catedrale. Teoriile sale se bazeaza pe cateva numere sfinte si unitati sfinte, asa ca el crede ca exista un sens mai profund ascuns in aceste figuri.

Dr. Zoltan Zelko – Harta

Matematicianul ungur, Dr. Zoltan Zelko, a analizat sistemul de linii de la Nazca si l-a comparat cu alte locuri antice din Peru. In acest fel el a descoperit ca Nazca ar putea fi o harta a unei regiuni de 100 x 800 de kilometri, incluzand o regiune din jurul lacului Titicaca.

Evan Hadingham – Halucinogene

Evan Hadingham propune ideea ca vechii preoti Nazca foloseau fierturi puternice halucinogene care le facilitau experiente extracorporale. El teoretizeaza ca preotii sau samanii puteau sa se transforme in spirit si sa zboare deasupra pamantului. Pentru a se amuza, sau poate in onoarea lor, s-a creat aceasta arta a liniilor gigantice.

Prof. Helaine Silverman – Semnele clanurilor

Helaine Silverman, coautor al Anthony Aveni, sugereaza ca figurile ar fi semne ale diferitelor triburi indiene sau familii din regiunea Nazca. Ideea este sustinuta de catre faptul ca multe dintre clanurile din America de Nord si de Sud, folosesc deseori un animal sau un totem pentru a reprezenta migratiile lor in petroglife.

Albrecht Kottmann – Sistem de scriere

Albrecht Kottmann a incercat o alta abordare a misterului de la Nazca. El a impartit figurile in parti diferite si le-a analizat intr-un mod geometric. Asadar el a divizat o pasare de 286 metri lungime, in 22 de parti. Astfel, el a descoperit ca 2 parti sunt ocupate de catre cap, 5 de catre gat 3 de catre gat si alte 12 de catre cioc. Proportia dintre cioc si restul corpului este 6:5. Kottmann crede ca semnele geometrice sunt un sistem de scriere pictografic ce foloseste litere gigantice si mici.

Acest sistem de scriere, cunoscut sub numele de „scriere ligatura”, a fost pus la punct in desertul Negev (Israel) desert printre populatia proto-canaanita, sau in Colorado, in Epoca de Bronz, in randul locuitorilor din zona unde astazi este La Junta. Acest sistem a fost documentat de catre cercetatori precum William Harris. Scrierea contine, deseori, forme alfabetice ce creaza o imagine sugestiva a insemnatatii cuvantului. In acest fel, chiar si aliteratii puteau sa inteleaga scrierea.

William H. Isbell – organizarea muncii

Teoria lui Isbell este ca regii din Nazca au ordonat ca desenele liniilor sa fie facute pentru a controla populatia. Acesta ar fi un motiv similar cu cel al deciziei istorice de a construi Marele Zid din China. Atunci cand nu munceau, nu puteau sa faca copii. Isbell presupune ca indienii Nazca nu puteau sa stocheze alimente si de aceea se impunea un control al populatiei.

sursa: l

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Exista moarte? – O noua teorie raspunde negativ

Multi dintre noi se tem de moarte. Credem in ea pentru ca ni s-a spus ca vom muri. Ne asociem...

Închide