Trăim într-un Univers magnetic

0

Astronomii au putut observa câmpul magnetic al unei galaxii aflate la cinci miliarde de ani lumină distanță. Galaxia aceasta ne permite să înțelegem mai profund magnetismul și cum s-a format și a evoluat Universul

Cu ajutorul unei lentile cosmice gigantice, astronomii au măsurat câmpul magnetic al unei galaxii aflate la aproape cinci miliarde de ani lumină distanță. Reușita ne oferă noi dovezi în legătură cu problema frontierelor cosmologiei – natura și originea câmpurilor magnetice ce joacă un rol important în felul în care s-au dezvoltat galaxiile de-a lungul timpului.

”Rezulatatele studiului susțin ideea prin care câmpurile magnetice ale galaxiei sunt generate de efectul de dinam al mișcării de rotație a galaxiei, într-un mod asemănător cu procesul prin care se crează câmpul magnetic al Soarelui”, a declarat Mao.

Realizare: Bill Saxton, NRAO/AUI/NSF; NASA, Hubble Heritage Team, (STScI/AURA), ESA, S. Beckwith (STScI). Procesare adițională: Robert Gendler

O combinație norocoasă de lentile gravitaționale și unde polarizate provenite de la un cuasar îndepărtat le-a oferit astronomilor uneltele necesare unei măsurători importante prin care putem înțelege originea câmpurile magnetice ale galaxiilor.

“Totuși, există și alte procese care ar putea produce câmpuri magnetice. Pentru a determina care este procesul care este acum în funcțiune, avem nevoie să mergem și mai mult, înapoi în timp – către galaxiile și mai îndepărtate – și să facem niște măsurători similare ale câmpurilor magnetice ale acestor” a adăugat ea.

”Această măsurătoare este cel mai clar test ce ne oferă datele necesare înțelegerii modului în care funcționează aceste dinamuri ale galaxiilor”, a declarat Ellen Zweibel de la Universitatea Wisconsin-Madison.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Beneficiile pătlaginei

Pătlagina este o buruianaă cu proprietăți uimitoare pentru vindecare! Nu o să o găsiți la aprozar sau în magazine. Pătlagina...

Închide