Teoria Pamantului gol – partea I

1

 

de Juan von Trillion

Ultimul Woowoo

Un concept, si potential bomba, a fost intotdeauna undeva aproape de a fi dezvaluit. Si asta s-a intamplat pe ascuns. Pamantul Gol parea sa fie o alta idee nebuneasca din care, stiti voi, unora le face o placere deosebita sa se hraneasca. Numai dupa o cautare adanca si integrand intreaga informatie imi dau seama ce insemna. Ce ar insemna, aparent, chiar inseamna. Si nu poate fi decat falsa sau adevarata. Nu exista cale de mijloc, doar pamant gol sau solid.

Plaja implicatiilor faptului ca Pamantul ar fi gol este mare. Imensa, masiva, extrem de importanta. Ajunge atat de departe incat poate explica o gramada din anomaliile ce ne inconjoara. Toate felurile de idei paralele, alternative, ciudate sau conspirative. Intr-un cuvant: idei Woowoo. Idei care devin normale si nu in sensul in care exista o majoritate care gandeste sau care are aceasta opinie. Masele sunt obscure si nu conteaza in schema extinsa a lucrurilor.

Prima parte despre Ultimul Woowoo are scopul de a sintetiza cat de mult posibil despre ce trebuie cineva sa stie pentru a-si face o idee de baza. Se pune de asemenea accentul pe dovezile vizuale in aceasta parte introductiva.

Mai jos este un documentar de patru minute cu o colectie de imagini (si muzica) legate de Pamantul Gol. Veti vedea atat de multe lucruri ciudate incat veti vrea sa opriti in mod repetat clipul. Dar vom obtine maximul de ciudatenie mai departe in acest articol, in partile urmatoare. priviti acest videoclip ca pe o introducere in Pamantul Gol.

 

V-o pot spune imediat, asta se poate sa va irite putin. De ce? Pentru ca incercand sa sintetizez o gramada de materiale si incercand sa le condensez intr-un articol de dimensiuni convenabile, acesta a devenit din ce in ce mai mare. Si sansele de a fi la indemana, citibil, au devenit din ce in ce mai mici.

Se spune ca cu cat o pretentie este mai iesita din comun, cu atat  dovezile trebuie sa fie mai solide. Intr-o propozitie: „Dovezi solide pentru Pamantul Gol, va rog!”

Dedesubt e o serie de imagini dintr-un videoclip al NASA, ce prezinta aurora australa de la polul sud, suprapusa peste „Minunea Albastra” a Pamantului. Daca puteti mari imaginea, acum e un moment bun pentru a o face.

[Deasupra: imagine prin satelit a NASA, 2005, Aurora australa, . De pe site-ul NASA: „Imaginea aurorei este suprapusa peste imaginea din satelit a Planetei Albastre. Imagini obtinute prin sistemul Global pentru Observarea Aurorelor, satelit lansat in anul 2000.”]

Ultimul mister iritant

In problema Pamantului Gol, exista atat de multe date, in atat de multe discipline, incat oricine incearca sa abordeze acest subiect in mod serios, ori ajunge sa scrie o carte despre asta, sau oricum, scrie si publica ceva. Cateva articole de pe internet ating punctele principale si toate sunt destul de lungi. Poti umple o mica biblioteca cu carti despre acest subiect. Deci, v-o spun eu: nu exista un mod scurt si convenabil de a prezenta dovezile pentru Pamantul Gol. Cu atat mai putin, daca adaugati faptul ca pamantul este gol si ca el creste. Exact! Avem un pamant gol care se expandeaza sub picioarele noastre. Aparent pare sa fie un alt mister iritant.

Cativa scriitori au dus pana la capat acest demers de a combina dovezile. Doar ca exemplu, un scriitor si cercetator are o bibliografie continand 50 de carti cu expeditii arctice in cartea sa de 450 de pagini si ne prezinta cele mai diverse si uluitoare anomalii pe care le-am putea afla. Acest autor,  Marshall B. Gardner, a trimis o copie a „O calatorie catre interiorul pamantului sau polii au fost cu adevarat descoperiti?” guvernului american, in anul 1920 si i-a provocat sa o combata. Din partea guvernului nu a existat nici o reactie si asta se intampla acum cateva decenii. Daca ma intrebati pe mine, in chestiunea pamantului Gol, clopotelul a sunat deja cu mult timp in urma.

Un singur articol care sa contina cele mai multe indicii ca pamantul nostru este gol… pare usor de facut dar nu este. Sfarsesti prin a scrie o intreaga carte sau un articol fara de sfarsit, pe care voi, cititorii, ati putea sa nu aveti timp sa il cititi acum.

Ultima erezie

Deci, iata solutia: inseuam calul invers. Ne imaginam pentru 10 minute ca pamantul si toate planetele sunt in mod clar goale in mod natural, dar si locuite, cel putin in cazul pamantului. Oferim apoi dovezile si observatiile documentate pentru a le demonstra celor care cauta aceste dovezi care spun ca pamantul este defapt o sfera goala si ca nu este acea sfera bombata, frumoasa, solida, in jurul unui miez lichid care se raceste progresiv.

As dori sa mai mentionez inca un lucru inainte de a ataca subiectul propriuzis. Daca este adevarat ca pamantul este o sfera goala si ca este locuit de catre fiinte care din toate punctele de vedere ne sunt superioare, inseamna ca implicatiile sunt uimitoare. Este greu sa te gandesti la niste implicatii mai mari decat cele legate de Pamantul Gol. Aceasta teorie schimba totul. Este cea mai mare si cea mai directa schimbare de paradigma pe care o pot gasi in domeniul stiintelor alternative. Este ca si cum, in momentul in care dai coltul, ii vezi acolo pe Bugs Bunny, Mos Craciun si Pantera Roz jucand poker. Se pare ca nu ti s-a spus ceva important, foarte important.

Asta ar insemna ca Pamantul Gol este cel mai bine pastrat secret dintre toate secretele care sunt tinute undeva.

Ultima idee „woowoo” cu doar cateva secole in urma, era ca pamantul este o sfera. Stiti voi, chestia aia rotunda, o mare bila in spatiu, facuta in marea ei majoritate din piatra. Era, de sigur, o suprafata plana, dupa cum, la vremea aceea, toata lumea putea verifica, cu oceane in jurul pamanturilor ce sfarseau viata unui marinar printr-o cadere libera in abis.

Se spune ca cei care au pastrat secretul adevaratei forme a lumii, au facut-o pentru ca le avantaja afacerile si a tine curiosii in sah. In acest fel, insistand asupra ideii ca pamantul era plat, minei nu stia unde este autostrada, iar ei se plimbau pe drumuri de tara murdare. Fizic, mental si spiritual.

 

 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
VIZORUL SUFLETULUI – handicapul

De fiecare dată când dăm pagina în cartea vieţii, noi şi noi lecţii ni se aşează în paginile albe, învăţăm,...

Închide