Templele Vimana: o minune arhitecturala a Indiei

0

Daca vrei sa descoperi geniul ingineriei arhitecturii indiene, o poti afla cu siguranta in templele din aceasta tara. Turnurile hinduse ascutite din aceasta tara se numesc Vimana. Multe dintre templele din aceasta tara au la baza ideea templelor Vimana. Turnul simbolizeaza puterea si conexiunea dintre lumea umana de pe Pamant si zeii ori zeitele ce traiesc in Ceruri.

imageoftheday_200715

Forma cladirii principale a multor temple din India este asemanatoare. Aceasta este identica cu vechile manufacturari Vimana, descrise in Samarangana Sutradhara, o lucrare enciclopedica despre arhitectura si ingineria clasica indiana.

Dodda_Basappa_temple_Stellate_plan

Dupa cum poate stiti, Vimana (Palate zburatoare) sunt descrise in vechile texte, precum Rig Veda, Puranas-urile si in cea mai veche scriere dintre toate – Ramayana si Mahabharata. India a inceput sa construiasca temple sub forma Vimanasurilor descrise in textele lor sacre.

Ananta_vasudeva_temple_2

Aceste constructii si turnurile lor monumentale – precum varfurile ascutite ale muntilor – seamana cu rachetele care se construiesc azi. Ele domina perspectiva, acolo unde sunt amplasate, reprezentand o dovada a unei tehnologii de mult uitate, poate chiar provenita din alte lumi.

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Fantana in trepte Chand Baori: o spectaculoasa piramida antica inversata

Dedicata zeitei bucuriei si a fericirii, Harshat Mata, Chand Baori din India este una dintre cele mai mari si mai...

Închide