Suntem vizitatori extragalactici în Calea Lactee

0

Poate că nu ne gândim la acest lucru deseori, dar împărtășim o relație specială cu spațiul.

Cu mulți ani în urmă, faimosul astronom și cosmolog Carl Sagan (1934 – 1996) a declarat că suntem făcuți din praf de stele. Astăzi știm că acest lucru este corect. Astronomii au descoperit că oamenii sunt făcuți din particule ce au călătorit din galaxii îndepărtate. Acest lucru implică faptul că suntem vizitatori extragalactici în ceea ce noi considerăm a fi galaxia noastră, Calea Lactee.

“Nitrogenul din ADN-ul nostru, calciul din dinți, fierul din sânge, carbonul din plăcintele noastre cu mere s-au format în stelele care s-au colapsat. Suntem făcuți din praf de stele”, a spus Carl Sagan.

Astronomii au știut de mult timp de elementele care s-au format în stele călătoare de la o galaxie la alta, însă găsirea locului nostru în Univers nu a fost ușoară.

În timp ce rulau niște calcule de simulări extrem de complexe, astrofizicieni de la the Northwestern University din Evanston, Illinois, au descoperit că mai mult de jumătate din materia din Calea Lactee a fost transportată prin spațiul intergalactic de vânturile stelare.

Rezultatul acestora ne arată că fiecare dintre noi ar putea fi făcut din materie extragalactică. ”Ținând cont de faptul că întreaga cantitatea de materie din care suntem formați poate proveni de la alte galaxii, am putea să ne considerăm călători interstelari sau imigranți intergalactici”.

Este foarte posibil ca mare parte din materia din Calea Lactee să fi fost într-o altă galaxie înainte de a fi aruncată de un puternic vânt și să fi călătorit prin spațiul intergalactic ca în cele din urmă să își fi găsit căminul în Calea Lactee”, spune Daniel Anglés-Alcázar de la Departamentul de Astrofizică de la the Northwestern University.

Potrivit declarațiilor lui Anglés-Alcázar, până la jumătate dintre atomii din jurul nostru din sistemul solar, de pe Pământ și din fiecare dintre noi provine din afara galaxiei noastre, de la distanțe de până la un milion de ani lumină distanță.

În timp ce majoritatea încearcă să determine rolul oamenilor pe planeta Pământ prin studiul cărților de istorie și al descoperirilor arheologice, sunt și persoane ce se uită spre stele și caută răspunsuri despre umanitate în cosmos.

De exemplu, Dr. Ellis Silver, ecologist și protector al mediului a dezvoltat o teorie controversată ce sugerează că oamenii au evoluat într-o altă parte în galaxie și că suntem extratereștri pe planeta noastră. Argumentele Dr. Silver se bazează majoritar pe fiziologia noastră, ca fiind în mod surprinzător nepotrivită și în mod deficitar echipată pentru mediul Pământului. Dr Silver crede că umanitatea a evoluat pe o altă planetă și că este extrem de posibil să fi venit aici ca o specie extrem de avansată.

Nu mai trebuie să menționăm că teoriile controversate ale Dr. Silver au născut nenumărate discuții.

Acum că știm că suntem făcuți din praf stelar și particule de praf stelar ce provine de la galaxii îndepărtate, putem să privim către stele și să reflectăm mai mult asupra rolului nostru în Univers, însă nu am rezolvat încă misterul codului ADN-ului nostru și nu știm cum să ”identificăm” programatorul.

Scris de Cynthia McKanzie – redactor MessageToEagle.com

sursa: http://www.messagetoeagle.com/we-are-extragalactic-visitors-in-the-milky-way-humans-are-made-of-particles-from-distant-galaxies/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Avem tot mai multe dovezi că undele sonore au masă

În mod normal când ne gândim la undele sonore, avem imaginea unor vibrații invizibile fără greutate ce călătoresc prin aer...

Închide