Structura imensa in muntii Urali – vizibila doar din spatiu

0

Atunci cand auziti de catre Liniile Nazca, va ganditi la Peru, insa, Pamantul este plin de surprize! Noi linii gigantice fara explicatii, pline de mister, vizibile doar din spatiu, au fost descoperite in Muntii Urali din Rusia.

Cu multi ani in urma, in vestul Campiilor Siberiene, la est de Muntii Ural, de-a lungul raurilor Išim si Tobol, arheologii rusi au descoperit ceea ce este considerata cea mai veche urma a culturii ariene.

 

Muntii Urali. Fotografie: C.T. Evans

Mai tarziu, la Potapovka, oamenii de stiinta au descoperit un mormant unic. El continea un schelet uman al carui cap fusese inlocuit cu cel al unui cal; un cap uman a fost descoperit langa picioarele lui, impreuna cu o pipa de os, iar un cap de vaca fusese asezat langa genunchii sai.

 

Locatia Muntilor Ural. Sursa imaginii:

O descoperire recenta ne arata ca Muntii Ural sunt inca plini de secrete.

Langa Lacul Zjuratkul din Muntii Ural, la nord de Kazakhstan, exista o geoglifa imensa de forma unui elan sau cerb. Cercetatorii estimeaza ca aceasta figura antica imensa este cu cateva mii de ani mai veche decat liniile Nazca din Peru.

Aceasta forma de animal sculptata in stanca a fost initial descoperita de catre Alexander Shestakov care a vazut-o in niste imagini pe satelit.

Intreaga structura de piatra este gigantica. Cercetatorii spun ca are circa 275 de metri pe latura lunga, de la nord-est catre sud-est. Dimensiunea echivalenta cu doua terenuri de fotbal american.

„Figura este posibil sa fi fost initial alba si putin stralucitoare, pe fundalul verde al ierbii” scrie Stanislav Grigoriev, de la Russian Academy of Sciences Institute of History & Archaeology si Nikolai Menshenin, de la State Centre for Monument Protection, intr-un articol ce detaliaza descoperirea, care a fost publicat primavara trecuta in revista Antiquity. Ei spun ca forma este acum acoperita de un strat de sol.

Potrivit lui Grigoriev „copitele sunt facute din pietre mici sparte si lut”.

Cine a creat aceasta gigantica structura de piatra in forma de animal? Sursa imaginii: Geoeye / GIS Innovatsia / Google Earth.

 

Sursa imaginii:  Geoeye / GIS Innovatsia / Google Earth.

 

SUrsa imaginii: Geoeye / GIS Innovatsia / Google Earth.

Deoarece exista si alte situri similare in zona, arheologii rusi cred ca aceasta structura enorma de piatra a fost creata de catre o cultura megalitica necunoscuta prezenta in Urali cu mii de ani in urma.

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Matematica trecutului – de Gary Kasparov – partea 2

Pentru a produce arme pentru o asemenea armata, era necesara o intreaga industrie. In lucrarea sa, E. Gibbon mentioneaza explicit...

Închide