Strămoșii noștri știau de inteligența artificială

0

Este posibil ca multe dintre așa numitele invenții ”moderne” să fie de fapd re-descoperiri preistorice ale oamenilor de știință din ziua de astăzi?

Despre călugărul Gerbert d’Aurillac (920-1003 dC), profesor la Universitatea din Rheims, cel care ulterior a devenit oarecum controversatul Papa Silvetru II, se spune că avea un automaton din bronz care răspundea la întrebări. Acest cap ”robotic” putea răspunde cu da sau nu dacă cineva întreba ceva important despre politică sau religie.

”Capul robotic” a fost înlăturat după moartea Papei, însă pot exista la Vatican dovezi ale existenței acestuia, în biblioteca de acolo, care este plină de secrete și colecții care pot fi șocante pentru omul de astăzi.

Albertus Magnus (1206 – 1280 AD), Episcop de Regensburg, cunoscut și sub numele de Sfântul Albert cel Mare, a fost unul dintre gânditorii universali ai Evului Mediu. Chiar mai faimos decât acesta a fost elevul său Toma D’Aquino (1225 – 1274 AD). Acesta a fost un învățat care era interesat de tot ceea ce însemnau științele naturale până la teologie. I-au trebuit peste douăzeci de ani pentru a construi faimosul ”Android”.

În biografia sa, Albertus Magnus a dezvăluit faptul că androidul era compus din ”metale și substanțe necunoscute alese după stele”. Omul mecanic putea umbla, vorbi și efectua diverse sarcini casnice.

Robotul a locuit cu Albertus și cel mai faimos student al său Sfântul Toma D’Aquino. Din păcate, într-o zi, când Toma s-a săturat de robotul vorbitor, a luat un ciocan și a distrus mașinăria. Acesta a fost sfârșitul androidului lui Magnus.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Esența

Ne uităm la un film, la viața noastră, crezând că suntem personajul principal din film... dar filmul este o proiecție...

Închide