Sunt 9 părți ale sufletului conform egiptenilor antici

0

În Egiptul antic, se considera că sufletul unei persoane are 9 părți separate care sunt integrate într-un individ complet, însă cu aspecte total diferite.

În multe culturi antice, precum cele din Asia, Africa și chiar din America, găsim o analogie pentru conceptul de suflet similar celor dezvoltate de către religiile iudeo-creștine (inclusiv în Islam) și de către filosofiile europene.

Sufletul, din perspectiva vedică, este ființa, a cărei natură este eternă (fără naștere și fără moarte, ori fără început sau sfârșit), care este făcut dintr-o substanță diferită de cea a corpului fizic și care are propria conștiință.

Din acest punct de vedere, știința materială sau ceea ce studiază fenomenele fizice sau materiale este limitată, pentru că ea nu poate studia fenomenele spirituale, deoarece natura acestora este diferită de cea fizică.

La fel cum aceste culturi antice explică în detaliu conceptul sufletului uman, egiptenii antici, cunoscuți ca având una dintre cele mai avansate civilizații de până acum de pe Pământ, au dezvoltat un concept extrem de interesant ce explică sufletul uman.

Sufletul nu este doar caracterul cuiva, ci o ființă compozită, din entități diferite, fiecare având rolul său pe care îl joacă în călătoria vieții și a vieții de după.

Egiptenii erau convinși că sufletul uman este compus din NOUĂ părți principale: Ren, Ba, Ka, Shuyet, Akh, Sahu, Khat și Sechem.

Iată cele 9 părți:

În plus față de componentele sufletului uman, exista și corpul uman căruia i se spunea Ha – Haw – care era interpretată ca suma părților coporale.

Jb (inima) era o parte importantă a sufletului în Egipt. Se credea că se formează dintr-o singură picătură de sânge, din inima mamei, la concepție. În mitologia antică egipteană, inima era cheia către viața de apoi.

Shuyet (umbra) este mereu prezentă. Egiptenii antici credeau că umbra este compusă din ceea ce reprezintă persoana.
Ren (numele) era o altă parte importantă a sufletului. Ren-ul unei persoane era dat la naștere iar egipteni credeau că acesta trăiește atâta timp cât numele este rostit.
Bâ (personalitatea) Pe scurt, egiptenii credeau că Bâ este ceea ce face persoana unică.
Ka (scânteia vitală) Potrivit egiptenilor, Ka-ul era conceptul vital din suflet ce diferențiază o ființă vie de una moartă.
Khat (corpul) Khat-ul era practic pentru egipteni corpul fizic, care, atunci când este decedat, devine legătura dintre suflet și viața acestuia pe Pământ.
Akh (sinele nemuritor) Potrivit egiptenilor, Akh-ul era sinele nemuritor transformat care oferea o uniune magică a Bâ-ului și Ka-ului.
Sahu (judecătorul). Sahu era acel aspect din Akh care venea la o persoană sub forma unei fantome sauîn timpul somnului, în vise. Sahu era diferit de celelalte aspecte ale sufletului, odată ce persoana era ”recunoscută” de Zeul Osiris și judecat ca fiind vrednic de existență eternă.
Sechem (un alt aspect al lui Akh). Sechem-ul era un alt aspect din Akh, ce permitea să atingi măiestria. El era considerat forța vitală a unei persoane, care se manifesta ca puterea ce avea abilitatea de a controla mediul înconjurător și circumstanțele cuiva.
  • “Ba“, ceea ce face o ființă individuală ceea ce este; se aplică și lucrurilor neanimate. Este cel mai apropiat concept de ceea ce în vest numim suflet”
  • “Ka,” forța vitală. Susținută de ofrande de mâncare celor decedați.
  • “Sheut sau Shuyet” este umbra persoanei, reprezentată de o figură umană complet neagră.
  • “Seju” înseamnă rămășițele fizice ale unei persoane
  • “Jat” este partea carnală a unei persoane

Mai mult decât atât, conform egiptenilor, ființa umanp are 8 grade în personalitate:

  • “Ren“, sau “numele, care continuă să existe printr-o îmbălsămare corectă
  • “Sejem” este energia, puterea, lumina persoanei decedate
  • “Aj” este unirea dintre “Ka” și“Ba”, pentru reîntoarcerea la existență.

sursa: https://www.ancient-code.com/these-are-the-nine-parts-of-the-human-soul-according-to-ancient-egypt/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Reconectarea profundă cu energia fundamentală a Pământului

De ce-ul În primul rând ființa umană este înzestrată cu corpuri, iar corpurile fac parte din sistemul planetar și, ca...

Închide