Un articol extraordinar despre magnetica – partea 1

1

Forta primara

Cand cosmonautii rusi au petrecut pentru prima data perioade lungi de timp la bordul Statiei Spatiale Mir, acestia s-au imbolnavit. Simptomele lor indicau ca aceasta era mai mult decat o lipsa de exercitiu fizic, prea multa gravitatie zero si mancare la conserva. Boala lor parea sa fie cauzata de lipsa de contact cu campul magnetic din jurul Pamantului. Dupa ce statia spatiala a fost echipata cu un „generator magnetic” special, simptomele cosmonautilor au disparut.
Dupa experientele cosmonautilor rusi, unii oameni de stiinta trebuie ca s-au gandit: daca acest camp magnetic care inconjoara Pamantul este atat de important pentru sanatate, ce inseamna ca acest camp este din ce in ce mai mult dereglat de catre cresterea exploziva a numarului aparatelor electrice? Doar fiecare curent electric produc un camp electromagnetic, iar aceste campuri „concureaza” din ce in ce mai mult cu campul magnetic natural al Pamantului.

Celulele sunt ordonate de catre magnetism. Cele mai mici „caramizi” ale vietii – atomii si moleculele – sunt micro-magneti cu un pol negativ si unul pozitiv, comparabili cu polii Pamantului. Pentru ca orice este facut din atomi si molecule, fiecare structura este determinata prin intermediul magnetismului. Comunicarea din interiorul corpului are loc prin intermediul unor curenti electrici minusculi si frecvente electromagnetice pe care acestea le genereaza. Daca (electro-) magnetismul ordoneaza procesul vietii in sine, atunci dereglarile acestuia vor produce haos si degenerare. Iar acestea sunt exact observatiile: o crestere puternica a bolilor degenerative si a exploziilor haotice de violenta atat in randul oamenilor dar si in natura.

Aceasta crestere a dezordinii din jurul nostru poate fi explicata prin cresterea dereglarilor magnetismului natural ce sustine sanatatea si armonia. Cresterea exploziva a campurilor electromagnetice ne-naturale face ca un numar din ce in ce mai mare de oameni sa aiba „rau de spatiu cosmic.” Exact ca in cazul cosmonautilor, oamenii pierd contactul cu frecventele naturale, deseori in zona de frecvente ce controleaza procesele biologice din corpul nostru. Aceasta radiatie poate deregla procesele hormonale si biochimice.
In anii ’70, medicul american Robert O. Becker, acum profesor emerit de chirurgie ortopedica la the State University din New York, avertza in legatura cu faptul ca sanatatea noastra ar putea fi afectata de frecventele electromagnetice create in mod artificial. Becker, care a fost de doua ori nominalizat la premiul Nobel pentru sanatate, este convins ca exista o legatura directa intre cresterea puterii si numarului acestor frecvente si numarul din ce in ce mai mare de cazuri de cancer, defecte de nastere, depresii, probleme de invatare, oboseala cronica si Alzheimer.

Iata argumentele sale: „Toata materia vie si non-vie este un fenomen elctromagnetic. Lumea materiala, cel putin atat cat fizica a reusit sa patrunda, este o structura atomica tinuta la un loc de forte electromagnetice.” Ingrijorarile sale: „Specia umana si-a modificat fundalul electromagnetic mai mult decat orice alt aspect al mediului inconjurator.”

Becker se intreaba cat de distrugatoare este aceasta schimbare, daca „densitatea undelor radio din jurul nostru este acum de 100 sau 200 de milioane de ori mai mare decat nivelul natural care ajunge la noi de la Soare.” Intrebarea este, cat de mult ne afecteaza aceste unde din jurul nostru?

Experimentele cu animale au aratat ca dereglarea campurilor electromagnetice poate avea consecinte serioase. Albinele, pestii si termitele isi parasesc traseele normale si nu mai pot indeplini anumite functii. Daca distrugi jumtate dintr-o termitiera si apoi dereglezi comunicarea electro-magnetica a muncitorilor, acestia nu mai stiu ce trebuie sa faca. Intensitatea campului electromagnetic prin care comunica termitele a iesit la iveala acum cativa ani in capitala Perului, Lima. O brigada de pompieri a fost trimisa sa curete un musuroi de termite pentru ca undele erau atat de puternice incat perturbau total receptia radio in zona. Efectele pozitive ale magnetismului au fost demonstrate si in cazul animalelor. Mustele care au mancat zahar magnetizat in cadrul unor experimente au avut o durata de viata de doua ori mai mare, iar soarecii expusi unui camp magnetic puternic de doua ori pe zi au avut o durata de viata mult mai mare decat in mod normal.

Importanta campului magnetic pentru orientare a fost demonstrata de catre Hans Fromme si Friedrich Merkel de la Zoological Institute din Frankfurt, Germania. Intr-un experiment, ei au tinut porumbei europeni intr-o cusca. Departe de lumina soarelui si de stele, pasarile au continuat sa priveasca spre sud-vest; exact in directia in care ar migra in mod normal. Insa in momentul in care campul magnetic din jurul pasarilor a fost dereglat, ele si-au pierdut orientarea.

In mai multe animale au fost descoperite cristale magnetice – inclusiv in somoni – care le permit acestora sa „simta” campul magnetic al Pamantului. Recent, Robert Becker, impreuna cu alti cercetatori, au descoperit asemenea cristale in oameni. Becker crede ca oamenii „simt” in mod inconstient si sunt directionati dupa campurile magnetice din jurul lor. Atunci cand aceste campuri sunt dereglate, oamenii devin dezorientati. Reversul, de asemenea, pare sa fie adevarat: magnetismul poate fi folosit pentru vindecari. exista dovezi ce dateaza de mii de ani, prin care chinezii, japonezii si egiptenii antici foloseau magnetismul pentru vindecare. Descrieri ale unor terapii magnetice au fost descperite in lucrarile lui Aristotel, Platon si Homer. Ei au descris folosirea acestor terapii pentru cazuri de paralizie, dereglari reumatice si incheieturi umflate, printre altele. Regina Cleopatra a purtat in mod evident o amuleta magnetica pe frunte pentru a-si mentine tineretea.

Aceste culturi antice nu numai ca lucrau cu magneti, de obicei confectionati din magnetita, insa exista descrieri ale unor persoane care puteau sa isi „magnetizeze” mainile. Acest tip de magnetism a fost aplicat cu succes in secolul 18 de catre medicul austriac Franz Anton Mesmer, printre altii. Succesul tratamentelor sale a fost atat de izbitor, incat autoritatile medicale si politice din acea perioada s-au simtit serios amenintate si au vrut sa il decapiteze pe Mesmer. Mesmer a fost in cele din urma „razbunat” si acest tip de „magnetizare” este inca practicat de catre vindecatori in ziua de azi.

Ceea ce Mesmer nu a putut demonstra stiintific in acele vremuri, s-a demonstrat in ziua de azi. Robert Becker a demonstrat ca undele cerebrale ale vindecatorilor care isi magnetizeaza mainile sunt in sincronicitate cu cele ale campului magnetic natural al Pamantului. Aceleasi frecvente au fost masurate si in cazul calugarilor care mediteaza. Cercetatori de la Menninger Clinic din Kansas, SUA, au descoperit ca vindecatorii produc de multe ori o sarcina de un milion de volti in timpul unei sesiuni de vindecare. Cu alte cuvinte: meditatia nu este o practica cosmica ci chiar poate sa te impamanteze. Multi vindecatori, de asemenea, nu fac mai mult decat sa isi reconecteze pacientii la Pamant, folosindu-si puterile magnetice.

Robert Becker numeste aceasta forma de vindecare, „medicina energetica.” In cartea sa The Body Electric: Electromagnetism and the Foundation of Life (Corpul electric: Electromagnetismul si Fundatia vietii) el scrie: „Ideea unei medicine energetice ce postuleaza o baza comuna pentru toate aceste discipline s-a nascut in ultimul timp datorita noilor descoperiri din biologie ce arunca o umbra serioasa de dubiu asupra conceptelor de viata strict mecaniciste si readuc in prim plan vechea ideea a unui corp energetic. Aceste descoperiri nu sunt „vitale” in sensul ca ele demonstreaza sau indica spre o forta a vietii misterioasa si nestiuta. Mai degraba, ele dezvaluie prezenta fortelor electrice si magnetice la nivelurile de baza ale organismelor vii.”

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Armonia

Stai o clipa si contempla ceea ce se arata privirii tale. Ascultra vantul, fie cel care misca frunzele, fie cel...

Închide