Un articol extraordinar despre magnetica – partea 2

0

Continuare a articolului: http://noulpamant.ro/articole/stiinte-de-frontiera/un-articol-extraordinar-despre-magnetica/

Atunci cand s-a descoperit electricitatea, a devenit posibil sa generam campuri magnetice de mii de ori mai puternice decat cele emise de catre magneti. Atunci cand Nikola Tesla a descoperit curentul alternativ si campul magnetic rotativ, la sfarsitul secolului 19, s-au pus bazele instrumentelor controversate, insa de succes, care pot vindeca prin intermediul electromegnetismului. Un exemplu de un asemenea aparat este cel inventat de catre medicul american Royal Raymond Rife, care este folosit la tratamentul cancerului si al infectiunilor cu virusi. Rife a descoperit ca fiecare celula are o anumita frecventa electromagnetica. Teoria sa a fost aceea ca daca se cresc aceste frecvente, atunci organismul „explodeaza”, similar modului prin care un cantaret de opera poate sparge un pahar de sticla c ajutoul vocii.

Mai ales in zona fostului Bloc estic (comunist) s-au facut extrem de multe experimente folosind aparate electromagnetice, prin care se induc anumite frecvente vindecatoare. William Pawluk, medic american si vicepresedinte al North American Academy of Magnetic Therapy, a pus cap la cap rezultatele a 30 de ani de cercetare in domeniul terapiei cu magneti in Europa de Est si a petrecut 20 de ani experimentand cu magneti pe el si pe multi altii. Ca si concluzie a studiilor sale, declara ca „De fapt oamenii nu sunt bio-chimici ci magnetici. Experienta mea este ca multe boli cronice sunt rezultatul direct al dereglarilor campurilor noastre magnetice. Din pacate, stiinta inca vede corpul nostru ca fiind in principal o unitate biochimica si de aceea este orientata catre farmacologie.”

Pawluk este extrem de entuziast in legatura cu rezultatele cercetarilor din Europa de Est, pe care le-a detaliat impreuna cu omul de stiinta ceh Jiri Jerabek in cartea Magnetic Therapy in Eastern Europe, A Review of 30 years of Research. Concluziile lui Pawluk sunt urmatoarele: „Magnetii accelereaza procesul de vindecare, reduc durerile si imbunatatesc circulatia sangvina, ceea ce inseamna mai mult oxigen, iar toxinele sunt eliminate mai rapid. Ei au un efect direct si asupra proceselor biochimice din corp. Chiar si dupa sfarsitul terapiei, efectele lor continua sa persiste chiar si saptamani intregi.”

Fizicienii au multe teorii in legatura cu modul lor de functionare. Unul dintre lucrurile pe care le stim cu siguranta este ca toate campurile electromagnetice induc curenti electrici sau schimbari in tesuturile din corp. In acest fel, ei ajuta corpul sa genereze mai multa energie. Pawluk: „Intr-unul dintre exemple, in cazul unor plagi, in mod normal un procent mic de gene ce controleaza regenerarea tesuturilor este pornit. Folosind campuri magnetice pulsatorii procentul acestora a cresut la peste 85%. In acest fel se obtine o vindecare mult mai rapida si un raspuns mult mai puternic al organismului. Exista mai putine sanse ca procesul de vindecare sa se opreasca sau sa apara complicatii. Am avut un exemplu de barbat cu o plaga impuscata la nivelul capului, cu multe rani la nivelul pielii de pe fata si o gaura in craniu. Doctorii nu au trebuit sa faca o grefa de piele pentru fata pacientului, iar gaura din craniu a inceput sa se inchida in cele 6 – 8 saptamani in care l-am tratat cu ajutorul unor campuri magnetice pulsatorii.”

Medicul si profesorul german Wolfgang Kafka este de asemenea incantat de rezultatele terapiei magnetice. El a dezvoltat o saltea care emite frecvente electromagnetice. Kafka a colaborat cu mai multe universitati in ultimii ani pentru a testa efectele tratamentelor sale cu ajutorul acestor saltele. Studiul a aratat ca noua din zece persoane au avut rezultate pozitive in cazul folosirii acestor saltele. Un studiu asupra a 2.000 de pacienti ai unor doctori diferiti a produs de asmenea rezultata imbucuratoare. Kafka: „80% dintre pacientii cu diverse probleme de sanatate s-au recuperat folosind terapia magnetica. 10% s-au simtit mult mai bine, iar 10% din pacate nu au inregistrat nicio schimbare. Problemele pacientilor au variat de la diverse migrene, blocaje musculare, astm, sindromul vertebrelor lombare, dereglari de somn, diverse dureri si afectiuni, artroza, probleme de circulatie, depresie, dureri de cap, probleme la genunchi, sindromul oboselii cronice, sciatica, osteoporoza, inflamatii, boli de piele, reumatism, diabet etc.”

Kafka crede ca din cauza dereglarile cauzate de noile tehnologii, campul magnetic natural al Pamantului nu ne poate oferi intotdeauna destula energie si vitalitate pentru sanatate. „Cu ajutorul unui camp electromagnetic, moleculele pot fi impulsionate sa aiba o activitate mult mai puternica,” spune el. „Ca rezultat direct, reactiile chimice – si in consecinta, procesele de vindecare – devin mai rapide.” De exemplu, s-a demonstrat ca electromagnetii pot sa mareasca viteza sangelui in capilare cu 300% in numai cinci minute. Kafka are un videoclip ce arata efectul extrardinar al electromagnetilor asupra celulelor sangvine. Celulele rosii pot „inota” mai rapid si au o tendinta mult mai mica de a produce cheaguri, ceea ce inseamna ca pot absorbi si emite mai mult oxigen. Aceasta ar putea fi una dintre explicatiile faptului ca oamenii se simt de multe ori energizati imediat dupa o terapie magnetica.

Din cauza ca terapia magnetica ajuta corpul sa elimine mai rapid toxinele si accelereaza si procesul de vindecare, William Pawluk o considera ideala in combinatie cu orice alt tip de terapie: „Cercetarile in materie de chimioterapie arata ca celulele canceroase sunt distruse de doua ori mai rapid atunci cand se folosesc magneti. Asta inseamna ca este nevoie de o cantitate de doua ori mai mica de substante si medicamente pentru a ajunge la acelasi rezultat.”

Terapia magnetica pare de asemenea sa fie folositoare in materie de prevenire. Ajuta la eliminarea tensiunii din corp si la eliminarea toxinelor otravitoare ce s-au acumulat. Pawluk estimeaza ca intre 70 si 80% din toate problemele despre care medicii afla de la pacientii lor zilnic, sunt legate de stres. „Aceste stresuri cumulate, deseori aproape neobservabile, se strang in mod gradat intocmai ca nisipul, si in timp, pot crea un desert. Campurile magnetice spulbera acesti graunti acumulati inainte de a deveni prea multi.”

Cercetarile efectelor vindecatoare ale terapiei magnetice sunt inca la inceput. Nu exista inca aparatura capabila sa masoare in mod precis frecventele subtile din corp. Ca rezultat, terapia magnetica nu a facut niste pasi convingatori catre comunitate medicala in a-si demonstra capacitatile si importanta. Totusi, dovezile sugereaza ca aceste campuri electromagnetice sunt forte vitale ce pot stimula vindecari extraordinare. George Burke scrie in cartea sa Magnetic Therapy: „Vindecarea nu este nimic altceva decat restabilirea abilitatii de reglare a fortei magnetice.” El concluzioneaza ca terapia magnetica creste in mod rapid fluxul de putere vitala din corp si il remagnetizeaza, in acest fel corpul recapatandu-si capacitatea de a se organiza singur. „In acest fel, corpul primeste inapoi puterea magnetica naturala.” Ceea ce este extrem de important este ca terapia magnetica lucreaza direct asupra multor efectiuni direct la esenta – o lipsa de forta vitala si armonie in corpul pacientului.

Ca forta de baza in Univers si in propriul corp, magnetismul este parte din esenta sanatatii.

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Un articol extraordinar despre magnetica – partea 1

Forta primara Cand cosmonautii rusi au petrecut pentru prima data perioade lungi de timp la bordul Statiei Spatiale Mir, acestia...

Închide